Регіональна інтернет-конференція

Етичне лідерство

Підготувала:

вихованка гуртка «Школа ЛІДЕРІВ»

Центру позашкільної освіти «Барви»

Компаніївської селищної ради Кіровоградської області

Тюпа Вячеслава

Керівник:

керівник гуртка Центру позашкільної освіти «Барви»

Ващенко Олена Анатоліївна

 

  Я згодна з думкою, що слово "лідер" асоціюється з великою кількістю прикметників, а саме: активний, демократичний, сміливий, розумний, мудрий, розсудливий, а також епатажний. Проте першу чергу - це особистість, яка має достатньо сил і навичок, щоб залучати інших людей до дій, зацікавити їх в цьому. Лише справжньому лідеру під силу дослухатися і врахувати думку кожної людини, тому це вміння є важливою складовою успішного лідерства

      Кожен з нас бере натхнення з різних джерел, для когось це книги, а для когось подорожі. Якщо до особистостості приходить відчуття усвідомлення, автоматично у неї з'являється мотив для дій. Ми можемо більше, ніж здається на перший погляд, просто потрібно самовдосконалюватися і постійно вчитися, лише за таких обставин можна чогось досягти. Прикладом цього є  книга Деніела Сміта «Думати, як Стів Джобс», і вона дійсно вражаюча. Стів Джобс мав особливу здатність знати наперед, чого ж хочуть люди. На шляху американського генія, також траплялися перешкоди - це і критика з боку конкурентів, і постійні засудження та обвинувачення, але він не звертав уваги і просто втілював свої задуми в реальність. Його успіх доводить, що треба просто вірити і йти до своєї мети. Від комп'ютера Macintosh до першого Айфона, він створив компанію, яка працювала злагоджено тільки завдяки такому лідеру, як Стівен.

      Не зважаючи на те, що лідер - це слово в однині, без надійної команди йому не впоратись. Звісно, якби Стів не мав опори, людей, які б так само не фанатіли від своєї роботи і разом з тим, в будь-який момент часу могли протягнути свою руку допомоги, то навряд чи йому вдалося б підняти на перші місця рейтингу компанію і заснувати поняття як "яблукоманія".

Всесвітньо відомий американський хореограф Твайл Тарп в своїй новій книзі "Звичка працювати разом" писав: "Співпраця – це прекрасний спосіб роботи для деяких з нас і неминучий для більшості". Тільки працюючи в команді можна отримати більше можливостей, знань, влади, ніж кожному поодинці. Все більше людей сьогодні починає розуміти, що президенти компаній і політики формату "самітник", як і інші герої-одинаки, – застарілі рольові моделі. Нехай в ЗМІ про них поки і нейтрально відгукуються, але нові герої людства – люди, які знають, як знайти союзників, зібрати команду, і рухатися разом до спільної мети.

 

      Наприклад, нещодавно за ініціативи учнівського самоврядування, в нашій школі відбувся ярмарок, і нам вдалося зібрати чималеньку суму грошей на благодійність. Спільними зусиллями була проведена робота із організації дійства та популяризації цієї ідеї серед учнів, вчителів, громадськості. Кожен учасник ініціативної групи учнівського самоврядування виконував свою роботу злагоджено з іншими, часто потрібно було самостійно приймати рішення. Проте тільки завдяки командній роботі нам вдалося зібрати достатньо велику суму коштів, яка передалася на лікування онкохворих дітей обласної лікарні, через Міжнародний благодійний фонд «Янголи життя», з якими весь час співпрацюємо.

      Отже, лідер— це людина, яка завжди на 100% залишається собою – відкритою, подекуди неідеальною, але тією, яка натхненно виконує свою роботу та здатна перетворити групу осіб в справжній колектив!

Цікава та захоплююча стаття, яку було приємно читати!

Демченко Ігор

Голованівський РПД

Чудова робота. Знання історій успіху відомих лідерів допоможе початківцям досягти великих результатів. Моживо, вони є дійсно етичними лідерами.

Демченко Ігор

Голованівський РПД

Чудова робота. Знання історій успіху відомих лідерів допоможе початківцям досягти великих результатів. Можливо, вони дійсно були етичними лідерами.


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.