Регіональна інтернет-конференція

Конституція в ж « Конституція – гарант кожному».

Цитата

Конституція в житті кожної людини.

« Конституція – гарант кожному».

Сушко Руслана

Парламент дітей Кетрисанівської громади.

Голова з додаткової освіти 

ПД Кетрисанівської громади

У житті суспільства і держави конституція відіграє особливу роль.
Але що таке Конституція для кожного з нас? Конституція - це документ, який закріплює основи конституційного ладу держави, права і свободи людини, основи суспільного ладу, форму правління і територіального устрою. Але для кожного особисто конституція – це любов до людей, жалість, рівноправність, чесність і незалежність, гордість за свою країну і бажання її шанувати.

 Як і наші попередники – ті, чиї імена та героїчні вчинки назавжди закарбовані в пам'яті кожного українця – ми гідно несемо Державний Герб та прапор. На спортивних змаганнях, заходах, конкурсах, концертах, коли звучить урочистий гімн України, ми можемо побачити жовто-блакитний стяг із тризубом – і душі кожного, хто це спостерігає, переповнює гордість за народ, за державу, а очі мимоволі зволожуються від почуття причетності до звеличення слави країни.

Конституція України гарантує кожному громадянину здобуття безплатної середньої і вищої освіти. Для мене це є актуальним, тому що цього року я вступаю до вузу і намагатимусь зробити все, щоб популяризувати нашу культуру, наші традиції та ідентичність. І дуже приємно знати, що моя країна подбала про те, щоб я могла навчатися безкоштовно, адже це так важливо. Від своєї держави я хочу дістати можливість йти обраним шляхом, стати висококваліфікованим спеціалістом та працювати в її інтересах.

Конституція проголошує і обов’язки громадян України. Але хіба це важко - зберігати природну та культурну спадщину свого народу, шанувати державні символи або захищати незалежність і територіальну цілісність України? Для свідомих громадян це не обов’язки, а те, що й так загальнозрозуміле та прийнятне.

Прийняття Конституції довело правильність вибору наших предків, які ціною власного життя боролися за право на існування своєї мови, нації, держави. Мрія багатьох поколінь нарешті здійснилася. Та, на жаль, у наші часи ця проблема досі є. Зараз ми боремось за свої життя, за свою свободу, мову, націю. І я вірю, що кожен українець зараз відчуває вагомість конституції, права, розуміє, що це не просто записи на папірці, а наша історія. Смілива, духовна, та, за яку віддавали свої життя дійсно гідні сини та доньки нашої України. 

 


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.