Регіональна інтернет-конференція

«Роль партнерства в реалізації дитячих ініціатив»

Цитата

Шляхетна людина ставить вимогу до себе,

 низький людина ставить вимогу до інших.

Конфуцій

Діти та молодь мають права, визначені в Конвенції ООН про права дитини, але не всі з них мають рівні можливості. Про те, що діти — наше майбутнє, часто можна почути з уст політиків різних рівнів. Однак які реальні дії повинні стояти за цими словами? Як ефективніше працювати заради не тільки майбутнього, а й сьогодення? Наскільки рішення влади й суспільства захищають інтереси, відповідають потребам та враховують голоси дітей та молоді?

Муніципалітет отримує потужну громадську та інвестиційну підтримку, що сприяє розбудові місцевої демократії та досягненню консенсусу на місцевому рівні. До того ж громада долучається до великої мережі всесвітньої взаємодопомоги, до якої входять муніципалітети з інших країн.

Неурядові організації, які працюють над дотриманням прав дітей та молоді в громаді, отримують більше можливостей конструктивно співпрацювати з місцевою владою.

Місцевий бізнес, інвестуючи в соціальне благополуччя та дотримання прав дітей та молоді, допомагає стабілізувати місцеву ситуацію, сприяє передбачуваності процесів місцевого розвитку й управління, а також досягає визнання громади.

А ще ініціатива - це потужна мережа, яка об’єднує уряди, місцеву владу, неурядовий та приватний сектори, медіа, і, що найголовніше - дітей та молодь, які прагнуть змін у своїх містах.

Якою має бути дружня до дітей та молоді громада?

Це громада, яка систематично працює, аби стати місцем, де молодь і діти:

Ø убезпечені та захищені від експлуатації, насильства і принижень;

Ø мають хороший старт у житті, щоб вирости здоровими та реалізувати свій потенціал;

Ø мають доступ до базових послуг;

Ø мають якісну, інклюзивну освіту та розвиток навичок;

Ø висловлюють свої думки та беруть участь у прийнятті рішень, що впливають на них;

Ø беруть участь у сімейному, культурному та соціальному житті міста/громади;

Ø живуть у чистому, не забрудненому та безпечному середовищі з доступом до зелених насаджень;

Ø зустрічаються з друзями та мають місця для гри і відпочинку;

Ø мають рівні можливості, незалежно від їх етнічної приналежності, релігійних переконань, сімейного доходу, статі чи здібностей.

Принципово важливою є орієнтація партнерської діяльності дорослих та дітей на розвиток творчості – творчої активності, творчого мислення, здібностей до адекватної діяльності в нових умовах.

Завдання дорослих - не просто дати дітям знання і сформувати вміння, а навчити усвідомлено застосовувати їх у повсякденному житті.

Роботу виконав:

Новокшонов Даніїл,

учень 7-В класу, Ліцею №1 Гостомельської селищної ради,

Київської області

Керівник: Шпильковська О.О.

 

Цитата

А як же ваш ПД співпрацював за для реалізації дитячих ініціатив?

Думлер Софія.


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.