Регіональна інтернет-конференція

Система протидії корупції

      Немає жодної держави на планеті, де б взагалі не було корупції.  Ще в далекому минулому було закладено фундамент, який є одним із найпоширеніших негативних соціальних явищ  у сучасному світі.

      На сьогодні понятійний апарат з проблем корупції вже досить розвинений і адаптований до сучасних українських умов. Цьому сприяло те, що масштаби поширення корупції в сучасній Україні дають підставу відносити її до найнебезпечніших явищ для державного управління й громадського життя .

      Слід зазначити, що загальним та найбільш характерними причинам  корупції в Україні є тривала криза політичної влади, слабкість демократичних традицій, недосконалість антикорупційного законодавства, низький рівень антикорупційної активності громадськості та громадських утворень, кризи ключевих галузей економіки.

      Корумпованість українського суспільства – одна з перешкод на шляху інтеграції України у європейський простір. Уряд України проголошує подолання і запобігання корупції одним із пріоритетів своєї діяльності. Українська громадськість і наука приділяють проблемі подолання корупції все більше уваги. Проблема боротьби з корупцією в Україні залишається дуже складною. Корупція стала чинником, що становить реальну загрозу національній безпеці і конституційному ладу України.

                                                                                          Брик Анастасія

Демченко Ігор

Голованівський РПД

Дуже гарний теоретичний матеріал, але, на жаль, немає жодної тези як побороти корупцію в Україні. Хоча визнання факту високого рівня поширення корупції це те ж дуже добре.


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.