Регіональна інтернет-конференція

[ Молодіжна політика ]

Smart girls


В Україні словосполучення «молодіжна політика» трапляється тільки на сторінках законів і постанов. Спитайте у пересічного громадянина, що для нього означають ці слова, і здебільшого побачите спантеличений вираз обличчя свого респондента.

Отже, що таке молодіжна політика? По суті, це – ціла система дій, що провадиться на державному рівні, спрямована на підвищення ролі й перспектив молоді в суспільстві. Займатися нею повинні певні суспільні інституції, які діють як сполучна ланка між державою і молоддю. Адже держава не може розвиватися без підтримки молоді, а молодь – реалізуватися, інтегруватися в соціумі без відповідних дій з боку уряду. Тож молодіжна політика і є той процес, який повинен забезпечувати їхню комунікацію та налагоджувати ефективну взаємодію.

Важливим моментом у роботі з молоддю є недержавні молодіжні організації. Від 20 до 40% дітей і підлітків Німеччини є членами однієї з молодіжних організацій.

  Наш уряд не вважає молодь впливовою на процеси державотворення, оскільки політика в Україні перетворилась радше на бізнес.

    У результаті у нас багато молодих людей їде за кордон. І не тому , що там можна заробити багато грошей, а тому , що за кордоном загальний рівень життя вище , з'являється усвідомлення того,що ти можеш впливати на процеси прийняття рішень на загальнодержавному рівні.

     В Німеччині на одну молодіжну організацію держава виділяє в 6 разів більше коштів ,ніж  в Україні є на всю молодіжну політику загалом.

Як результат, можемо бачити відсутність сильної молодіжної політики в Україні, яка наразі перебуває лише на стадії формування.

      У зв'язку з цим, крім власного досвіду, актуальним видається переосмислення і адаптація найбільш успішних і передових зарубіжних технологій і методів роботи з молоддю , орієнтація на досвід тих країн, зокрема Німеччини, де державна політика в цій галузі є одним з пріоритетних напрямів розвитку держави, і існує налагоджений механізм взаємодії громадських і державних структур в області вирішення спільних завдань.

         Молодіжна політика охоплює всі сфери життєдіяльності молоді, включає в себе всі питання, пов'язані з формуванням і вихованням молоді.

Однією з складових молодіжної політики є державна молодіжна політика. Головними завданнями державної молодіжної політики є:

-вивчення становища молоді;

-допомога молодим людям у реалізації й самореалізації їх творчих можливостей;

-залучення молоді до активної участі в економічному розвитку.

Практика останніх десятиліть переконливо доводить, що у швидко змінюваному світі стратегічні переваги будуть у товариств, які зможуть ефективно накопичувати людський капітал.

Випереджаючи інші країни з досвіду вирішення соціальних питань,ці держави, зокрема Німеччина, приділяють особливу увагу,перш за все, таким показникам, як здоров'я і соціальне благополуччя молоді, захист прав молодих людей, допомога у професійній орієнтації та підтримка молоді.

     Розробка молодіжної молодіжної політики базується на подальшому розвитку партнерства між дитячою та юнацькою молоддю та молодіжним міністерством. Процес настільки знайомий з ліжком, що можна знайти всі актуарії попередніх і в жесті можна знайти активну роль. Це можлива модель політичного істеблішменту, яку Міністерство праці та соціальних питань вважає за основу громадянського суспільства. Очікується, що всі заходи щодо добробуту дитини та молоді стикаються з процесом діалогу, що відбувся, з активною молоддю та активно формувати його. Також відомо, що акції ЗМІ, економіки та науки, а також критично звикли до допомоги молоді, приймаються як партнери. Це буде напружений, дуже легкий і стресовий процес. Він також відкритий для подання неповнолітнього в Німеччині. Запрошую всіх, хто зацікавлений, співпрацювати з нами, щоб сформувати цей процес і розвинути незалежну молодіжну політику як майбутню політику


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.