Регіональна інтернет-конференція

Освіта в Угорщині

Олександрівський РЦДЮТ
Євроклуб «Євроленд»
Третяк Софія

Рівень розвитку будь-якої держави залежить від стану освіти, тому кожна країна прагне підтримувати та розвивати свою освіту на високому рівні. Угорщина не є винятком.
Організація системи освіти в Угорщині поділяється на такі етапи :

  • Дошкільна освіта
  • Початкова освіта
  • Середня освіта
  • Вища освіта

Дошкільна освіта є важливою складовою частиною шкільної освіти та ідеально підходить для дітей віком від 3 до 7 років. З трьох років діти повинні обов'язково відвідувати дитячі садки.
В Угорщині дитячий садок називається óvoda («місце для догляду»). Діти відвідують дитячий садок у віці 3-6 / 7 (вони йдуть в школу у році, в якому вони мають свій 7-й день народження). Дитячі садки можуть включати в себе програми з таких предметів, як іноземні мови і музика, діти проводять більшу частину свого часу граючи. В останньому році дітей починають готувати до відвідувань початкової школи.
Більшість дитячих садків фінансується державою
До початкової школи діти йдуть віком семи років. Початкова освіта може тривати 8, 6 або 4 роки. Найрозповсюдженішою освітою є 8-річна. Від першого до п'ятого класу діти вивчають музику, мистецтво, літературу, математику, граматику, фізичне виховання, екологічні науки. Від 5 класу починає вивчатися лише історія, а з 6 класу біологія, географія, фізика, історія мистецтва; хімію починають вивчати з 7 класу. Обов’язковим є вивчення однієї або двох іноземних мов ( як правило, англійська, німецька або французька)
Середня освіта зазвичай триває 4 роки, але якщо ти навчаєшся в гімназії, то вона може тривати 5, 6, або ж 8 років. Тривалість освіти залежить від того, скільки учень навчався в початковій школі. Також середня освіта має три етапи :
Непрофесійна
Середнє професійне училище
Професійно – технічне училище
Після закінчення середньої школи, студенти проходять іспити, які слугують також вступними іспитами до ВНЗ та коледжів.
Система вищої освіти в Угорщині є дуалістичною. Курс навчання за програмою коледжу та університетською програмою триває по 4-5 років. Винятком є лише медичні університети, в яких навчання триває по 6 років. Також першим університетом в Угорщині є університет у місті Печ, який був заснований 1367 року Людвіком I Великим .
Офіційною мовою навчання у закладах освіти є угорська, але існують декілька етнічних та національних меншин.
В даний час система вищої освіти в Угорщині включає в себе 18 державних університетів, один громадський університет, 12 державних коледжів, 26 клерикальних освітніх установ та 9 коледжів, керованих громадськими фондами.
Отже, освіта в Угорщині наразі є дуже популярною.


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.