Регіональна інтернет-конференція

Роль молодіжних громадських організацій в угорському суспільстві

   Олександрівський РЦДЮТ

     Євроклуб «Євроленд»

    Бойко Анна

Роль молодіжних громадських організацій в угорському суспільстві

Я вважаю, що політика молоді є досить важливим та інноваційним аспектом, який потребує уваги, особливо в ХХІ столітті. Адже зв'язок між політикою та молоддю сильно відчувається у молодіжних крилах де такі зв' язки є наявні.

            Виживання угорців у нашому маленькому регіоні можливе лише в тому випадку, якщо молодь, яка тут живе, переживатиме за свою мову, культуру та національну свідомість. Основна мета Молодіжної організації Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) – об’єднати молодь, щоб угорське слово ніколи не вмирало на нашій батьківщині. Журналіст газети «Карпатолйо» (Kárpátalja) поспілкувався з цього приводу із головою організації Іштваном Добшою. Молодіжна організація ТУКЗ-КМКС реорганізувалася у 2014 році, 21 серпня відбулися загальні збори в приміщенні Закарпатського угорського інституту, участь у яких взяли 65 представників, здебільшого з Берегівського та Виноградівського районів, – пригадує Іштван Добша. – Наразі організація налічує 1100 членів у 45 осередках, найбільше таких на Берегівщині, але є й на Виноградівщині, а також в Ужгородському та Мукачівському районах. Зараз ми працюємо над тим, щоб вони з’явилися і в регіоні Верхньої Тиси. Маємо на меті, аби в нашої громади була активна, дієздатна, відповідальна молодь, котра вміє думати, долучається до розвитку та збереження нації. Молодь – означає майбутнє, тому дуже важливо займатися закарпатською угорською молоддю. Проблемним є те, що це саме оте покоління, представники котрого вирішують емігрувати, багато дипломованих фахівців із цього кола шукає кращої долі за межами країни. Ми намагаємося робити так, щоб до нас приєднувалося щоразу більше молодих людей, і, відповідно до своїх здібностей, підтримувало роботу організації.
      Угорський ультраправий "Молодіжний рух 64 комітатів" виступає за об'єднання всіх етнічних угорців і перегляд Тріанонського мирного договору (1920), згідно з яким Угорщина позбулася частини територій.

  1. 04. 19 пройшло перше секційне засідання в рамках " Міжнародного консорціуму університетів". Темою стала співпраця університетів з органами місцевого самоврядування та молодіж. організацій. Золтан Сенеш адміністратор департаменту соц. та громадської освіти, розповів про співпрацю між міською владою та трьома вищими навчальними закладами в рамках спільних громадських та освітніх проектів.

          Наприклад, не так давно 01. 05. 17 тисячі угорців пройшли центром Будапешта на знак підтримки ЄС. За приблизними підрахунками участь взяли 10 000 осіб, які скандували " Європа, а не Москва". Учасниками мітингу переважно були прихильники угорського молодіжного руху " Моментум"

       Як висновок, я можу сказати лише те, що зараз нам і дійсно потрібна молодіжна політика, яка принесе в кожну країну щось нове, свіже, те, що зможе зробити повну реформацію всіх поннять та течій.

 


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.