Регіональна інтернет-конференція

Улюблені частини життя молоді Нідерландів

Яна Морозова

Щоб дізнатися, як розвивається держава, на мою думку необхідно дізнатися, як проживає в ній молодь. Тому сьогодні, нам необхідно розібратися, чим займається молодь Нідерландів.

 

Кохання № 1. Велосипеди

Байк – це не просто основний спосіб пересування студентів, а частина їхнього життя. Велосипеди беруть у подорожі, можуть посадити на один всіх друзів одночасно, ними перевозять меблі та інші речі. Купити велосипед можна менш ніж за 50 євро. Кожен нідерландець має їх, як мінімум, два-три, тому всі жартують, що велосипедів більше, ніж самих жителів. У дощ чи сніг на велосипеді – для нідерландців це не проблема, а звичайний погодний фон для поїздки.

 

Кохання № 2. Спорт

Ще з дитячого віку кожного залучають до певного виду спорту, тому молодь дуже спортивна. Найпопулярніший вид – гребля, хоч це і хобі, багато хто займається на професійному рівні. Те, що нідерландці ведуть здоровий спосіб життя, видно з їхнього зовнішнього вигляду. Вони, до речі, найвищі люди у світі. 180 см – середній зріст для хлопців і 170 см – для дівчат. Хоча нідерландські студенти люблять погуляти, вранішні пробіжки для них – частина життя. Велика кількість студентських спорт-клубів дає змогу за супер низькими цінами займатися всіма видами спорту (50 євро коштує членство у такому клубі на весь семестр).

Кохання № 3. Природа

Нідерландці дуже люблять природу і хапаються за будь-яку можливість втекти у парки чи на озера. Тепло тут – це +20 С. У місцевих парках все продумано так, що там зручно відпочивати, вчитися і робити пікніки. Просто полежати під сонцем з кавою – цілий ритуал. До навчання, до речі, самі нідерландці ставляться спокійно, ніколи не засиджуються допізна у бібліотеках (окрім періоду іспитів), а навчання в університетах часто розтягують років на 8, доки всі іспити не складуть.

Кохання № 4. Хіпстерський стиль

Всі одягаються мінімалістично і просто. Ціни у популярних магазинах типу Zara для них демократичні, дають змогу купувати речі без особливих витрат. Комбінуючи одяг нідерландці не напружуються. Їх фінальний вигляд часто носить хіпстерський характер, але, як на мене, непозбавлений смак.. Хоча на все є винятки. А ось іноземні студенти там «святкують» своє життя. Обирають вінтажні магазини, місцеві або світові бренди – наскільки дозволяє стипендія. Але у стилі так само дотримуються мінімалізму. Для будь-якого естета це рай.

Кохання № 5. Гастрономія: кава, шоколад з карамеллю та сіллю

Нідерландці стверджують, що саме вони навчили Європу пити каву. Dutchies дуже люблять цей напій і після скандинавів – найбільші кавомани у світі. У середньому один нідерландець за рік випиває не менше 150 літрів кави, а це майже 4 чашки на день. Каву п’ють зранку до вечора у кав’ярнях, у бібліотеках, на університетських східцях. Їдять усе підряд і усе тут можна знайти. Молодь надає перевагу міжнародній кухні замість традиційно нідерландської, яка смакує специфічно. Вафлі з карамеллю, шоколад з карамеллю і сіллю та ще й арахісовим маслом – топ-3 солодощі, які або одразу полюбиш, або зненавидиш. Всі люблять ходити на маркети, їх проводять двічі на тиждень на головних площах усіх міст. Туди сходяться, щоб купити свіжі овочі і якісні домашні продукти – молодь таки приділяє увагу якості харчування.

Дуже популярні веганство і вегетаріанство. Навіть є благодійні ярмарки, де таку їжу пропонують безкоштовно, а ось спеціалізовані магазини та вегетаріанські бари не з дешевих. Тим не менше, дуже часто навіть іноземна молодь переходить на такий спосіб харчування. І через ідеологію, і просто через те, що це корисно.

Кохання № 6. Вечірки

Не скуштувати нічного життя тут неможливо. Після 10 вечора місто починає жити по-іншому, о 3 ночі вулиці центру забиті вщент молоддю. Клуби, концерт-простори – кожен знаходить своє. Нічне життя тут вирує не тільки на вихідні, розважитись можна і у будь-який будній день. Вхід у нічні заклади зазвичай безкоштовний, якщо і ні – то коштувати це може до 10-15 євро.

Як альтернативу нічним клубам там люблять влаштовувати домашні вечірки для «своїх», куди запрошують як старих друзів, так і нових знайомих. Це звичайні посиденьки, які надто часто заважають сконцентруватися тільки на навчанні. Як тут пропустити? Крутими вважаються вечірки на каналах у корабликах або на даху. Одна вечірка може плавно перебігати в іншу.

Вони мають цілу фестивальну культуру. У Нідерланди приїжджають найвідоміші гурти і діджеї, а демократичні ціни дозволяють їх послухати. Найпопулярнішими напрямками у нідерландської молоді є фолк і техно музика. Додам, що сам фестиваль ніколи не починається без попередніх святкувань життя.

Проаналізувавши всі ці пункти життя студентів Нідерландів, я можу зробити висновок, що молодь цієї країни вміє розважатися, вчитися, шанобливо ставитися до природи, правильно виставляти пріорітети свого життя.


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.