„Я обираю Президента України!”

Якщо тобі ще не виповнилося 18 років і ти не маєш права виборчого голосу, це зовсім не означає, що ти не маєш власної думки!

Цьогоріч вперше Кіровоградський обласний парламент дітей у співпраці та за підтримки Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості долучились до участі у Всеукраїнській імітаційній грі – моделюванні президентських виборів „Я обираю Президента України!”, яка проводиться в рамках міжнародного проекту з громадянської освіти „М18 – Ми можемо більше!”,що реалізується в Україні Агенцією розвитку освітньої політики (Київ) та DRA (Берлін) за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

„Вибори М18” – це моделювання участі дітей та молоді у виборчому процесі, що проводитиметься у формі імітаційної гри відповідно до всіх демократичних процедур виборів. Особливість виборів М18 в тому, що діти і молодь голосуватимуть не за прізвищем кандидата, а робитимуть свій вибір, орієнтуючись лише на зміст передвиборчих програм.

Заступником директора КОЦДЮТ Ларисою Миколаївною Кордонською, яка є координатором проекту в закладі, проведено інформаційні наради з педагогами та активом учнівського самоврядування закладу і онлайн – нараду з координаторами ОПД щодо участі в проекті.

Уже сформована із дітей та молоді та знайомиться зі своїми обов’язками виборча комісія, екзит-пол. А юні виборці під керівництвом педагогів – наставників активно знайомляться із передвиборчими програмами кандидатів.

Депутати Кіровоградського ОПД знайшли підтримку у шкільних спільнотах області, то ж нові учасники долучаються до реалізації цієї вкрай важливої ініціативи, яка дає нові можливості становлення відповідального демократичного громадянства в дітей і молоді та спроможності свідомо й відповідально робити свій вибір у житті.

Ми не граємось, ми навчаємось відповідальному громадянству!

Далі буде…

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *