ІІІ сесія ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей

21 – 22 березня в Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості відбулась ІІІ сесія ХІІ скликання Обласного парламенту дітей. Протягом двох днів плідно працювали 87 юних депутатів, представники учнівського самоврядування від 22 районів області та 3 ОТГ. Пленарне засідання відкриття сесії відбулося в залі засідань Кіровоградської обласної ради, на якому юних депутатів вітали Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник начальника обласного управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Уляна Соколенко, директор Кіровоградського обласного ЦДЮТ Ганна Суркова. Під час пленарного засідання депутати звітували про роботу в осередках учнівського самоврядування області за минулий міжсесійний період. Заступник директора обласного ЦДЮТ Лариса Кордонська представила загальний рейтинг діяльності районних та міських парламентів дітей за підсумками оцінювання міжсесійної активності осередків учнівського самоврядування, за результатами якого, до трійки найактивніших парламентів області увійшли Петрівський РПД, Знам’янський МПД та Вільшанський РПД, за що й були нагороджені Дипломами управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації. Грамотами управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації нагороджені і найактивніші депутати ОПД.
Програма сесії була насиченою та різноманітною. Процеси децентралізації в області обговорювали із представником Кіровоградського Державного центру регіонального розвитку Денисом Абрамовим. Під час занять за програмою обласної Школи лідерів дискутували про роль молоді і молодіжних соціальних груп в розвитку і якісних змінах громадянського суспільства та освоювали ігрові технології в громадянській освіті вправляючись у кооперативній стратегії грі – симуляторі “Світ громад”. Депутати обласного парламенту дітей в рамках роботи сесії вперше взяли участь у Всеукраїнській імітаційній грі — моделюванні президентських виборів “Я обираю Президента України”.
Працюючи у комісіях, депутати ОПД спланували та затвердили Рішенням сесії план роботи на наступний міжсесійний період.
Напружена сесійна робота не завадила юним парламентарям організувати і гарне дозвілля. Лідери підготували та провели пізнавальний квест “Знайоме – не знайоме місто Кропивницький” та чудову Лідерську вечірку.
Завзяті, натхненні та сповнені грандіозних планів, депутати Кіровоградського обласного парламенту дітей роз’їхались, щоб реалізовувати їх в своїх громадах.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/pg/kocdut/photos/?tab=album&album_id=2244322789151821


Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *