Відбувся обласний семінар директорів закладів позашкільної освіти «Нова модель закладу позашкільної освіти – нові можливості для розвитку педагогів, вихованців, громади»

16 – 17 жовтня відбувся  обласний  науково-практичний  семінар директорів закладів позашкільної освіти з проблеми «Нова модель закладу позашкільної освіти – нові можливості для розвитку педагогів, вихованців, громади». Участь у семінарі взяли також методисти позашкільних закладів освіти – учасники курсів підвищення кваліфікації, які проходять на базі обласного інституту післядипломної освіти імені Василя Сухомлинського.

16 жовтня учасники семінару працювали на базі Новомиргородського районного центру дитячої та юнацької творчості Новомиргородської районної ради.

Директори зустрілися з начальником відділу освіти, молоді та спорту Новомиргородської РДА Єпанча О.В., який привітав учасників семінару. Директор Новомиргородського районного ЦДЮТ Красюк Т.М. підкреслила важливість освітньої траєкторії розвитку педагога-позашкільника і роль закладу як осередка позашкілля інноваційного освітнього середовища в умовах реформ.

Про нові акценти організації освітнього процесу ed pills au в закладі позашкільної освіти – нові можливості для розвитку науково-дослідницької діяльності розповіла Козяр О.С., завідувач районної філії МАН «Акме» Новомиргородського районного ЦДЮТ.

Питання що таке система освіти STEM і чому це гарантія успіху для педагога та дитини висвітлила Сергата С.М., директор інформаційно-ресурсного методичного центру відділу освіти, молоді та спорту Новомиргородської РДА.

Учасники семінару познайомилися з концертною програмою «Open Air», після якої почав свою роботу «Парк інноваційних ідей» («Науковий пікнік» в мініатюрі).

Робота в локаціях включала: «Мистецький арсенал» (секція МАН «Мистецтвознавство», виставка мистецьких робіт); інтегровані майстер-класи декоративно-ужиткового («Український рушничок», «Декоративний розпис», «Корзина з квітами», «Нове життя з’явилося на світ»), дослідницько-експериментального (секції МАН «Хімія», «Математика», «Фізика», «Біологія»), соціально-реабілітаційного (ігротехніка, робота загону «Рука допомоги», «Педагогіка Позитиву») напрямів позашкільної освіти. Кіровоградський обласний ЦДЮТ на семінарі представляла  завідувач методичним відділом  Наталія Долгополова, яка взяла участь у обговоренні підсумків першого дня семінару, також  методисти Кизименко В.О., Олексієнко К.В. та Тарасова К.В.

Із заключним словом виступила кандидат педагогічних наук Міцай Ю.В., завідувач НМЛ виховної роботи і формування культури здоров’я КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського».

17 жовтня семінар продовжив роботу на базі НВО№  м. Кропивницького.

Методист НМЛ виховної роботи і формування культури здоров’я КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» Гайда Л.А. познайомила учасників із сучасними моделями регіонально-культурологічних проєктів територіальних громад. А методист Пляка С.М. – із інноваційними підходами в позашкільній освіті та громаді у справі діджиталізації.

Міцай Ю.В. розповіла про нові можливості партнерства КЗ «КОІППО» із закладами позашкільної освіти для підвищення кваліфікації та професійного розвитку педагогів.

Представники обласних установ у своїх виступах запропонували співпрацю: Суркова Г.П., директор КПНЗ «КОЦДЮТ» у виступі: «Шляхи спільної взаємодії Кіровоградського обласного ЦДЮТ із позашкільними  закладами освіти» зробила акцент на змінах, які відбуваються у системі позашкільної освіти, і перерозподіл функцій обласних закладів освіти у зв’язку із створенням Державної служби якості освіти. Вона також  презентувала зміни, які  відбуваються в організації та проведенні обласних очно-заочних масових заходах гуманітарного, соціально-реабілітаційного та художньо-естетичного напрямків; Масина О.М., завідуюча інформаційно-методичним відділом КЗ «ОЦЕНТУМ» розкрила проблему «Шляхи співпраці КЗ «ОЦЕНТУМ» із закладами позашкільної освіти області»; Пугаков С.А., заступник директора КЗ «КОЦТКЕУМ»  виступив із темою «Розвиток професійної компетентності педагогів закладів позашкільної освіти у співпраці з КЗ «КОЦТКЕУМ»: нові акценти для якості освіти»; Кірішко І.В. – заступник директора  з навчально-виховної роботи КЗ «КОЦНТТУМ» розкрив проблему «Науково-технічна творчість дітей та молоді області: досвід роботи, проблеми та перспективи розвитку».

За результатами участі у майстер-класах та реалізації творчих завдань учасники заходу отримали сертифікати.

Кизименко В.О., методист

 


Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *