Позашкілля Кіровоградщини відновило свою роботу

Кінець серпня для освітян завжди пора планувань та обговорень актуальних проблем. Не став виключенням і цей рік. Особливо зважаючи на складні умови карантин них обмежень та дистанційного навчання, в яких закінчився минулий навчальний рік. Понад 50 учасників у режимі он-лайн зібралося на секції “Позашкільна освіта у нових умовах“: “Особливості організації освітнього процесу в закладах позашкільної освіти в умовах реформи місцевого самоврядування, модернізації освіти та пандемії коронавірусу COVID-19”.
З аналізом стану позашкільної освіти області виступила головний спеціаліст відділу закладів освіти управління освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації Тимко О. М.
Про проблеми матеріального забезпечення працівників позашкільної освіти та дії профспілок з їхнього соціальному захисту розповів в.о. голови обкому Кіровоградської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Петров С.Ю. З основними напрямками вивчення якості освіти у закладах позашкільної освіти (ЗПО) ознайомила учасників конференції начальник Управління Державної служби якості освіти у Кіровоградській області – Синчук Л.С.
Краснощок І.П., канд. пед. наук, доцент кафедри педагогіки та менеджменту освіти Центральноукраїнського державного педагогічного імені Володимира Винниченка у своїй доповіді наголосила на науково-дослідному компоненті діяльності ЗПО.
Суркова Г.П., директорка Кіровоградського обласного ЦДЮТ, познайомила усіх із основними напрямками координації діяльності ЦДЮТ комплексних ЗПО. З інформаційними повідомленнями виступили також виконавчий директор Кіровоградської Малої академії наук Мазур Н. І та заступник директора Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства, екскурсії учнівської молоді» Пугаков С.А.
Другою частиною роботи секції були кращі практики позашкільної роботи районних, міських та ЗПО ОТГ області. Учасникам були представлений досвід роботи центрів дитячої та юнацької творчості Бобринецької, Маловисківської міськрад, Долинської, Благовіщенської районних рад, Петрівського районного ЦДЮТ. По завершенню роботи секції домовилися зустрітися онлайн наприкінці вересня та поділитися досвідом роботи офлайн в умовах карантину.


Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *