Президент і прем’єр презентували онлайн-платформу «Дія. Цифрова освіта»

На презентації єдиного мобільного додатку для держпослуг і реєстрації документів «Дія» та державного освітнього вебпорталу Osvita.diia.gov.ua виступили глава держави Володимир Зеленський та голова уряду Олексій Гончарук.

Національна онлайн-платформа «Дія. Цифрова освіта» – Оsvita.diia.gov.ua – міститиме «сезони» освітніх «серіалів» (тобто багатосерійні відеокурси) як для новачків, так і для підвищення цифрової кваліфікації досвідчених користувачів.Для озвучування освітніх серіалів запрошені зірки – Ольга Сумська, Руслан Ханумак тощо.

Використати ці відеокурси для задокументованого підвищення кваліфікації педагогів неможливо – власник проєкту (Міністерство цифрової трансформації) не є суб’єктом освітньої діяльності. Це курси виключно для самоосвіти.

Наразі на порталі викладені:

Також для новачків викладені три «сезони» (8, 7 і 7 серій – загалом 22 серії) освітнього серіалу «Базові цифрові навички».

Невдовзі на порталі викладуть ще 5 освітніх курсів – анонсували на презентації платформи Володимир Зеленський та Олексій Гончарук.

Згодом на порталі роз’яснюватимуться нюанси користування національним мобільним додатком для державних послуг (насамперед для реєстрації та пред’явлення документів) «Дія» (додаток для iOs , для Android  ).

Окрім того, на Osvita.diia.gov.ua міститься і тестування для перевірок набутих у відеокурсах навичок цифрової грамотності дорослого громадянина.

Цифрова грамотність це те, що сьогодні є основою конкурентоспроможності нашої країни у світі, – наголосив на презентації онлайн-платформи прем’єр-міністр Олексій Гончарук. – Це виклик, який ми також приймаємо.
За три наступні роки ми маємо намір навчити користуватися та розвивати свої цифрові навички як мінімум 6 мільйонів українців. Це величезна цифра, це величезна амбіція, але це те, що наблизить нас до найвищих цифрових стандартів.
Розкажіть про це своїм рідним, близьким, тим, хто ще недостатньо має навички, для того, щоб вони їх удосконалювали. Це зробить нашу спільну задачу з перетворення України на сучасну ефективну цифрову державу-у-смартфоні простішою, – закликав Олексій Валерійович.

Також голова уряду навів таку статистику: наразі лише 9% українців користуються публічними державними послугами онлайн, а 91% – не використовують онлайн-інструменти для взаємодії із державою.

Державна онлайн-платформа «Дія. Цифрова освіта» відіграє серйозну роль у процесі стрімкого збільшення першого та зменшення другого з цих статистичних показників, – впевнений пан Гончарук.


Інформацію взято з сайту “Всеосвіта

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *