XXVІ Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі. ДЕНЬ ПЕРШИЙ

Вже другий рік поспіль, фестиваль проводиться у дистанційному режимі, у форматі онлайн. Але перехід в інтернет-простір, це нові можливості для конкурсантів. І це виявила кількість заявок, яких, замість звичайних кількасот, цього року було близько 2 тисяч, з усіх областей України. І це ще раз підтверджує, що наймасштабнішому фестивалю для дітей та молоді в нашій країні бути!

Тема цьогорічного фестивалю – “Здоров’я людства – вiдповiдальнiсть кожного”, об’єднала конкурсантів з усієї країни віком від 10 до 21 року.

Організатори заходу – Український державний центр позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України, департамент освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, комунальний заклад позашкільної освіти “Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості”, Міжнародна асоціація позашкільної освіти та МГО “Центр”.

Із вітальними словами під час урочистого  відкриття до учасників фестивалю у віртуальному просторі звернулися звернулася завiдувач кафедри позашкiльної освiти НДУ iм.М. Драгоманова, президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, доктор педагогiчних наук, професор, Заслужений дiяч науки i технiки України Олена Биковська, директор Українського державного центру позашкiльної освiти Геннадiй Шкура, директор департаменту освiти i науки Кiровоградської ОДА Ельза Лещенко, директор Кiровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчостi, депутат обласної ради Ганна Суркова.

Переглядаючи пролог урочистого відкриття ювілейного фестивалю, присвяченого Всесвітньому Дню Землі, кожен учасник ніби реально долучився до святкової, творчої атмосфери фестивалю. Адже організатори та ведучі зробили все можливе, аби передати частинку свого тепла, емоцій та живого спілкування всім учасникам процесу.

Кожен замислився над тим,  що Земля вкотре показує людству, що вона є спільним домом для всіх, і у  мешканців планети може бути спільна біда, яку подолати можна, тільки об’єднавши зусилля.

Після відкриття фестивалю його учасники мали змогу пройти Web-квест «Бережи здоров’я змолоду». Конкурсанти із захопленням проходили всі етапи та завдання, виявляючи неабияку активність.

Учасники номінації «Громадська думка» долучилися до онлайн-зустрічі на тему «Медична реформа в Україні». Команди-учасниці заздалегідь підготували тематичні проморолики, які  презентували на сторінці онлайн-події у Facebook.

Експертом на тематичній сесії виступив  Скрипник Олександр Анатолійович – заступник директора департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації, начальник управління з розвитку та організації медичної допомоги дорослому та дитячому населенню. Експерт ознайомив учасників номінації із запровадженням системних змін у сфері охорони здоров’я. Детально розповів про медичну реформу в Україні та процеси, які  зараз відбуваються під час її проведення… Учасники  конкурсної програми  мали змогу ознайомитися із програмою державних гарантій, дізнатися, як нею користуватися, а також отримувати медичні послуги у зручному та безкоштовному форматі.

Діти  активно задавали питання, які їх хвилюють, і у відповідь  отримували розгорнуті відповіді про перспективи  та очікувані  результати  реформи охорони здоров’я.

В другій частині роботи номінації  учасники представляли  власне бачення  запровадження, розвитку та перспектив медичної реформи в Україні. У ході своїх виступів на платформі ZOOM вони  активно обговорювали проблемні питання, відповідали на запитання членів журі. Виступи учасників були доповнені інформативними презентаціями, фото та відеорядом.

У підсумку  роботи тематичної сесії команди  створили  тематичні  постери, у яких поділилися враженнями про проведену  роботу

А ми продовжуємо працювати далі, адже попереду два надзвичайно цікавих і насичених конкурсних дні фестивалю.

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *