Перший день Всеукраїнського творчого фестивалю до Дня Європи “Єврофест – 2021” завершено!

Кіровоградський обласний ЦДЮТ зібрав в онлайн-просторі велику кількість цікавих, творчих, яскравих та неповторних особистостей з різних куточків України!
Організаторами фестивалю виступили Міністерство освіти і науки України, департамент освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації, Український державний центр позашкільної освіти, Міжнародна асоціація позашкільної освіти, Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, молодіжне громадське об’єднання “Центр”.
Цікавий та насичений фестивальний день розпочав Art-promotion”Єврофест – 2021″, в якому ведучі Олена Коротка та Сергій Ільїн розкрили програму та цікавинки фестивалю “Єврофест – 2021”.
Цього року на конкурсних майданчиках фестивалю зустрічаються близько 5️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ учасників з різних областей України. Всі вони сумлінно готувалися та вивчали тему “Європейська інтеграція. Спільне бачення. Спільна дія. Сильніша Україна”.
Art-promotion став візитівкою фестивалю, де були представлені конкурси: “Квіз країнами Європи”, “EURO DANCE community”, “EURO ART”, конкурс фотоколажів “Європа в Україні”, конкурс світлин “Європейська Україна в моєму об’єктиві”, конкурс постерів “Європа в Україні”, конкурс коміксів “Міфи євроінтеграції”.
Під час Art-promotion з вiтальним словом до конкурсантiв звернулася завiдувач кафедри позашкiльноїосвiти НДУ iм.М. Драгоманова, президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, доктор педагогiчних наук, професор, Заслужений дiяч науки i технiки України Олена Биковська, директор Українського державного центру позашкiльної освiти Геннадiй Шкура, директор департаменту освiти i науки Кiровоградської ОДА Ельза Лещенко, директор Кiровоградського обласного ЦДЮТ, депутат обласної ради Ганна Суркова.
Далі в конкурсі “Квіз країнами Європи” презентували свої роботи найменші учасники фестивалю. 9-13-річні конкурсанти здійснили онлайн подорож мальовничими країнами Європи. Команди не були схожі одна на одну, і змагалися не тільки у знаннях, а і у творчому підході до презентації країн Європи.
Після невеликої перерви слово взяли представники команд старшої групи 14-17 років. Під час квізу учасники розкривали зміст тематичної сесії “Європейська інтеграція. Спільне бачення. Сильніша Україна”.
На початку квізу відбулося знайомство з експертами, які ввели учасників до проблематики даної теми. Кандидат політичних наук, доцент, політтехнолог, політичний експерт, міжнародний оглядач, тележурналіст Руслан Стадніченко ознайомив учасників з домінуючими тенденціями, які зараз відбуваються у Європейському Союзі і відповів на запитання конкурсантів.
Директор Агенції регіонального розвитку Кіровоградської області, експерт “Team Europe Кропивницький” Олександр Гавриленко окреслив основні напрямки питань, які обговорювалися під час цієї тематичної сесії та включився у дискусію. Очолила журі Царенко Ілона Олександрівна, кандидат економічних наук, старшого викладач кафедри економіки, менеджменту та комерційної діяльності ЦНТУ, керівник Наукового товариства здобувачів вищої освіти, керівник євроклубу „Максимум”, менеджер грантових проєктів Erasmus+, координатор освітнього консорціуму міжнародного проєкту DOBRE в Кіровоградській області.
Під час презентацій європейських країн, підлітки аналізували відносини України з цими країнами.
В перший день фестивалю на віртуальній сцені презентували свої колективи учасники хореографічного конкурсу “EURO DANCE community”.
У напрямках “Етнічна хореографія” та “Євро-Перфоманс” взяли участь 27 танцювальних колективів – це більше 1000 юних танцюристів з 13 областей України.
Номери конкурсантів були самобутніми та унікальними. Так були представлені як історичні реконструкції, з дбайливо зібраної лексики рухів, елементів та деталей, силуетів костюмів, музичного матеріалу, так і академічні постановки, на основі традиційних танців певних регіонів Європи та національних меншин.
Також в рамках фестивалю “Єврофест – 2021” відбувся відкритий суперфінал Чемпіонату Кіровоградської області з інтелектуальної гри “Ерудит” – “Поважаємо європейські цінності – будуємо сучасну Україну!”, який був проведений за концептом “Думка-онлайн”, основна ідея якого полягає у тому, щоб класичні (і не тільки) інтелектуальні ігри адаптувати до дистанційних, онлайн режимів проведення.
🤩 Окремо для учасників номінації “Euro-Art” було проведено пізнавально-інтелектуальний квест “Поважаємо європейські цінності – будуємо сучасну Україну!”, від якого усі були у захваті!
Підсумки журі підводило для кожної статусної категорії (“Євроерудит”, індивідуальний залік, 7 груп: дитяча 1-5 класи, молодша 6-7, середня 8-9, старша 10-11, молодіжна до 24 років, педагоги, батьки).
Усі учасники отримають сертифікати, переможці (І –V місця) – дипломи.
І це все лише перший день!
Надалі на конкурсантів та всіх учасників фестивалю очікується ще більш яскрава та насичена програма, тож долучайтеся до нас на всіх платформах, отримуйте гарний настрій, позитивні емоції та безліч цікавої та корисної інформації!
Долучайтесь до онлайн-події Фестивалю.

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *