Умови проведення Всеукраїнського конкурсу з писанкарства «Великодні писанки»

🟡Запрошуємо взяти участь в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу з писанкарства «Великодні писанки» на тему: «З вірою в Перемогу!»🇺🇦
🔵Для участі заповни анкету:
https://forms.gle/tfE3Q3Ru5NJMvaW19

 

Умови проведення

обласного етапу Всеукраїнського конкурсу з писанкарства

 «Великодні писанки»

на тему: «З вірою в Перемогу!»

 

  1. Загальні положення

1.1. Всеукраїнський конкурс з писанкарства «Великодні писанки» (далі – Конкурс) проводиться з метою виявлення і підтримки обдарованої учнівської молоді.

1.2. Основними завданнями Конкурсу є:

розвиток творчих здібностей у дітей та підлітків;

утвердження національної ідентичності серед учнівської молоді;

залучення широкого кола дітей та молоді до вивчення звичаїв українського народу в сфері декоративно-ужиткового мистецтва, зокрема писанкарства;

пробудження у дітей поваги до національної культурної спадщини;

залучення дітей та молоді до відкриття і розуміння прекрасного в навколишньому середовищі і у своєму житті.

 

  1. Строки проведення

2.1. Для участі у обласному етапі конкурсу необхідно з 26 березня до 5  квітня 2024 року (включно) зареєструвати окремо кожну роботу за відповідним покликанням: https://forms.gle/tfE3Q3Ru5NJMvaW19

Завантажені фотографії з відкритим доступом для перегляду повинні бути з чітким зображенням без додаткових написів, рамок, підписів і інших елементів доданих поверх фото, отриманого з камери або після базової обробки. Ім’я файлу, що містить зображення, повинно відповідати назві роботи, прізвищу та імені виконавця (наприклад «Писанка – символ віри» Іванченко Марина»).

2.2. У разі перемоги в обласному етапі (про це буде повідомлено керівнику (учаснику) за номером телефону, вказаним під час реєстрації) роботи переможців мають бути надіслані до 15 квітня 2024 року новою поштою з кур’єрською доставкою на адресу: 25006, м. Кропивницький, вул. Шульгиних, 36, комунальний позашкільний навчальний заклад «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості», з поміткою «На конкурс «Великодні писанки». Композиції з писанками обов’язково супроводжуються паспортом (додаток 1).

  1. Учасники Конкурсу

3.1. До участі у заході запрошуються вихованці (учні) гуртків та студій писанкарства закладів позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти віком від 9 до 18 років, які активно займаються творчою діяльністю і є переможцями обласних конкурсів, фестивалів з писанкарства.

 

3.2. Конкурс відбувається у двох вікових категоріях:

молодша від 9 до 13 років;

старшавід 14 до 18 років.

 

  1. Умови участі

4.1. Програма передбачає конкурс композицій писанок у кожній віковій категорії на тему: «З вірою в Перемогу!». Бажано використовувати елементи та орнаменти свого регіону. У композиції можуть бути використані писанки в різних техніках (крашанки, мальованки, травленки, крапанки, дряпанки тощо).

4.2. Композиції писанок представляють собою художньо завершені роботи та естетично оформлені.

4.3. Для участі подаються не більше 4-х композицій від закладу (2 композиції у молодшій категорії та 2 композиції у старшій категорії). Композиції можуть бути індивідуальні або колективні.

4.4. Композиції писанок представляють собою художньо завершені роботи та естетично оформлені.

 

  1. Визначення та нагородження переможців обласного етапу конкурсу

5.1. Композиції оцінюються у кожній віковій категорії, окремо, згідно з критеріями оцінок:

техніка виконання – 10 балів;

естетичність оформлення – 10 балів;

гармонія кольору та орнаменту – 10 балів;

оригінальність – 10 балів.

5.2. Журі обласного етапу виставки-конкурсу формується Комунальним позашкільним навчальним закладом «Кіровоградський  обласний  центр  дитячої та юнацької творчості» до складу якого включені провідні фахівці у відповідному виді мистецтва (додаток 1). Рішення журі є остаточним та оскарженню не підлягає.

5.3. Автори робіт, які зайняли у обласному етапі конкурсу призові місця, нагороджуються дипломами департаменту освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації.

5.4. Роботи, які займуть призові місця в обласному етапі конкурсу, будуть направлені для участі у заключному етапі Всеукраїнського конкурсу з писанкарства «Великодні писанки» до м. Києва (Українського державного центру позашкільної освіти).

    Додаток 1

до Умов проведення

 

Паспорт  представленої композиції

 

Назва роботи
Прізвище __________
Ім’я __________
Вік учасника __________
Область __________
Гурток __________
Заклад __________
П.І.П. керівника __________
Телефон керівника __________

 

Завантажити Умови конкурсу

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *