ВСЕСВІТНІЙ КУБОК З ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ГРИ «ОСВІТНІЙ УЗВІЗ» до Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку і Всесвітнього дня здоров’я

«Рятівною силою на нашому світі є спорт –

над ним як і раніше розвівається прапор оптимізму,

тут дотримують правила і поважають противника

незалежно від того, на чиїй стороні перемога».

(Джон Голсуорсі, англійський письменник,

лауреат Нобелівської премії)

 

6 квітня у світі відзначають Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку. Це нове свято було започатковано у 2013 році Організацією Об’єднаних Націй разом з Міжнародним Олімпійським Комітетом і було зазначено, що «здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність – запорука загального процвітання й добробуту». «Спорт на благо миру та розвитку» – ключове формулювання цієї міжнародної події, що підкреслює його важливість і необхідність для суспільства, держави та усіх нас.

Спорт – невід’ємна частина національної культури та здоров’я України. Фізичні вправи здавна були звичними у нашому побуті. Народні ігри, їзда верхи, кулачні бої, плавання, біг, підняття ваги, веслування мали величезну популярність. Саме так була побудована система фізичної підготовки запорізьких козаків, які вирізнялися силою, влучністю та витривалістю.

У воєнний час спорт не просто фізична активність. Це потужний інструмент підтримки національного духу та єдності, втілення волі до Перемоги. Попри постійні обстріли, відсутність належних умов для тренувань наші спортсмени гідно представляють Україну на міжнародній арені.

3-7 квітня 2024 року Кіровоградським обласним центром дитячої та юнацької творчості підготовлений та проведений онлайн Всесвітній Кубок з інтелектуальної гри «Освітній узвіз до Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку і Всесвітнього дня здоров’я. Ці змагання входять у залік 9 етапу ХХV відкритого Чемпіонату Кіровоградщини з інтелектуальних ігор серед школярів сезону 2023\2024 навчального року.

У Всесвітньому Кубку з інтелектуальної гри «Освітній узвіз» взяли участь понад 1300 учасників з 39 громад Кіровоградщини та Вижницької міської ради Чернівецької області, Дніпровської, Жовтоводської, Криворізької, Покровської міських рад Дніпропетровської області, Коломийчиської сільської ради Сватівського району Луганської області, Южненської міської ради Одеського району Одеської області, м. Кременчук Полтавської області

 

Вітаємо переможців та тренерів переможців!

Дипломи та грамоти за посиланням

Запрошуємо 17, 18, 19 квітня 2024 року до Всесвітнього Кубку з інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» за темою “Відповідальне споживання – шлях до сталого розвитку України” до Всесвітнього дня Землі (Х етапу XХV відкритого Чемпіонату Кіровоградської області з інтелектуальних ігор серед школярів сезону 2023-2024)

 

Інформаційна підтримка у групі Fаcebook https://www.facebook.com/groups/332910381225399 та http://ocdut.kr.ua

 

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *