🌏XXIХ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ВСЕСВІТНЬОМУ ДНЮ ЗЕМЛІ: ПІДСУМКИ ПЕРШОГО ФЕСТИВАЛЬНОГО ДНЯ🌍

🟢17 квітня 2024 року на базі Кіровоградського обласного ЦДЮТ в змішаному форматі стартував XXIХ Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі «Земля для нас та для нащадків. Відповідальне споживання заради сталого розвитку»!
⚡️ Перший день фестивалю розпочався з інтелектуальних змагань Всесвітнього Кубку «Що? Де? Коли?» за темою «Відповідальне споживання – шлях до сталого розвитку України». Гра триватиме протягом усього фестивалю, але вже зараз учасники дуже вмотивовані і зацікавлені процесом. Долучайтесь!
🌐 Продовжила фестивальні активності інтернет-конференція «Відповідальне споживання заради сталого розвитку», де учасники вели обговорення про економне використання природних ресурсів в рамках задоволення тільки необхідних потреб.
В рамках фестивалю започатковано акцію міжнародного єднання «Ми – кругообіг води», що реалізується в рамках соціально-психологічного проєкту ”VeLa” у співпраці з Інститутом травми Леслі (Кембридж, США), метою якої є формування екологічної культури мислення у дітей та молоді, просування цілей сталого розвитку щодо відповідального споживання, сприяти формуванню почуття єдності у всьому світі, а також популяризувати відзначення Дня Землі. В перший день акції було виконано вправу, яка демонструвала як кожні окремі краплі води в природі об’єднуються з іншими і утворюють спільне велике джерело, так і окремий внесок кожної людини утворює єдність та сталу силу. Ця вправа покликана нагадати про важливість поваги до води, як життєдайної та цілющої сили, до нашого спільного середовища проживання та зв’язок між дітьми України та дітьми з усього світу.
▶️ На Youtube-каналі Кіровоградського обласного ЦДЮТ відбулася трансляція шоу-відкриття «Відлуння майбутнього» XXIХ Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Всесвітньому Дню Землі, «Відповідальне споживання заради сталого розвитку», переглянути яку можна за посиланням: https://youtu.be/EGFnbAKdMA4
💫 Після завершення онлайн-трансляції відкриття Фестивалю на його учасників чекала творча майстерня «Відповідально споживаємо – про майбутнє дбаємо» у формі web-квесту, де діти мали продемонструвати знання 12-ї Цілі сталого розвитку.
🟢 В цей же час для учасників конкурсної програми номінації «Громадська думка» на платформі Zoom відбувалася тематична сесія «Політики відповідального споживання», де спілкування із експертами та пропозиції від учасників щодо шляхів покращення відповідального споживання заради майбутнього стали ключовими моментами зустрічі.
🟢 Творчу лінію фестивалю продовжив майстер-клас для учасників номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» від Юлії Терещенко – майстрині в стилі «Апсайклінг». Майстриня продемонструвала, як навчає відповідальному споживанню своїх вихованців, які також з задоволенням створюють креативні поробки з різноманітних речей:
Насичений перший день фестивалю завершився неймовірним післясмаком і зарядом креативних емоцій! Далі буде!

Світлини в дописі за посиланням

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *