УМОВИ проведення обласного фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я»

УМОВИ

проведення обласного фестивалю-конкурсу

«Молодь обирає здоров’я»

Метою обласного фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я» (далі – Фестиваль) є популяризація і пропагування здорового способу життя серед молоді, запобігання негативним проявам у молодіжному середовищі, виявлення та підтримка талановитої молоді.

Завдання фестивалю:

  • активізація молодіжного руху за здоровий спосіб життя;
  • набуття та засвоєння дітьми і молоддю нових знань про здоровий спосіб життя;
  • підвищення рівня інформованості молоді з питань профілактики тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії, захворювань на ВІЛ/СНІД, інфекцій, що передаються статевим шляхом, тощо;
  • популяризація технологій навчання щодо формування здорового способу життя;
  • виявлення, обмін і розповсюдження кращого досвіду із запобігання негативним проявам серед дітей і молоді засобами мистецтва, використовуючи їх вокальні, хореографічні, художньо-спортивні здібності;
  • упровадження нових форм організації змістовного дозвілля дітей імолоді.

Організатори обласного фестивалю конкурсу

Департамент освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації, комунальний позашкільний навчальний заклад «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості»

Учасники обласного фестивалю конкурсу

Вихованці (учні) закладів позашкільної, загальної середньої, професійної, вищої освіти, члени молодіжних і дитячих громадських організацій, об’єднань віком від 10 до 21 року.

Програмою проведення обласного фестивалю конкурсу передбачено:

  • конкурс плакатів;
  • конкурс фотографій;
  • вікторина-конкурс «Що я знаю про здоровий спосіб життя?»;
  • просвітницький тренінг «Гендерні стереотипи у сучасному житті»


Конкурс плакатів

Плакати мають бути позитивно зорієнтовані, висвітлювати питання здорового способу життя та спонукати до залучення дітей і молоді до занять фізичною культурою та спортом.  Забороняється зображувати на плакатах: процес вживання наркотичних речовин, стан оп’яніння, таке інше.

Техніка виконання – довільна.

З 17 до 21 червня 2024 року керівник (учасник) обласного етапу Фестивалю заповнює анкету за посиланням: http://surl.li/tvplv  та прикріплює конкурсні роботи  (графічні файли формату PNG, SVG, JPG, JPEG, JTIF, якість –  2480×3508).

Плакати оцінюються за 20 бальною шкалою, зокрема: розкриття тематики (10 балів); художня майстерність (5 балів); оригінальність (5 балів).

Конкурс фотографій

Конкурсні роботи мають бути спрямовані на пропагування здорового способу життя.

Допускаються до конкурсу роботи формату А4 (мінімальна якість 1240х1754).

З 10 до 14 червня 2024 року керівник (учасник) обласного етапу Фестивалю заповнює анкету за посиланням http://surl.li/tvprp  та прикріплює конкурсні роботи – файли графічного формату.

Порядок проведення вікторини-конкурсу

«Що я знаю про здоровий спосіб життя»

Учасникам Фестивалю необхідно володіти знаннями з основ збереження та зміцнення власного здоров’я і здоров’я оточуючих, принципів формування здорового способу життя серед дітей та молоді, особливостями  раціонального харчування, правильного фізичного режиму; ознайомитися з інформацією про ВІЛ/СНІД, інфекції, які передаються статевим шляхом. Отримані знання учасники зможуть продемонструвати під час проведення у рамках Фестивалю онлайн вікторини-конкурсу «Що я знаю про здоровий спосіб життя». Учасники 5 червня 2024 року у будь-який час з 08.00 до 23.00 заходять самостійно за посиланням https://forms.gle/5DCVHi2EVQAB4Wvf9  або http://surl.li/tvcmu    у Google форму, заповнюють довідкові дані і відповідають на питання.

Порядок проведення просвітницького тренінгу

«Гендерні стереотипи у сучасному житті»

 Тренінг буде проведено 5 червня 2024 року в онлайн-форматі на платформі Zoom. Для участі необхідно до 03.06.2024 року зареєструватись за посиланням: http://surl.li/tvpwx .

Посилання для участі у просвітницькому тренінгу учасники отримають напередодні на електронну адресу педагога, зазначену під час реєстрації.

 

Журі конкурсу

Склад журі фестивалю формується організаційним комітетом.

 

Підведення підсумків та нагородження

Підводяться підсумки конкурсу плакатів, фотографій, вікторини, де визначаються кращі роботи.

Переможці конкурсів нагороджуються дипломом департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації.

Учасники конкурсів та просвітницького тренінгу отримують сертифікат учасника.


Завантажити Умови

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *