Обласний конкурс педагогічної майстерності та дитячої і юнацької творчості «Славетні українці. Олена Пчілка»

Протягом 2024 року вся українська спільнота з нагоди 175 – річчя від дня народження вшановує видатну українську письменницю, меценатку, перекладачку, етнографиню, фольклористку, публіцистку, педагогиню – просвітницю, громадську діячку Олену Пчілку – Ольгу Петрівну Косач, яка все життя – 81 рік – працювала на становлення Незалежної України.
У час, коли політика російського імперського уряду була спрямована на повну денаціоналізацію нашого народу, Ольга Петрівна, натхненна ідеями і порадами брата, Михайла Драгоманова невтомно працювала задля того, щоб вижила самобутня українська культура.
З метою популяризації національних цінностей України, сприяння поглибленню інтересу до здобутків та спадщини Олени Пчілки (Ольги Петрівни Косач) та вшанування пам’яті видатної українки Кіровоградський обласний ЦДЮТ започатковує обласний конкурс педагогічної майстерності та дитячої і юнацької творчості «Славетні українці. Олена Пчілка»
Долучайтеся! Вивчаймо, шануймо, пропагуймо, пишаймося українським національним надбанням!


⚡️⚡️⚡️Умови проведення обласного конкурсу педагогічної майстерності та дитячої і юнацької творчості «Славетні українці. Олена Пчілка»

І. Загальні положення

1.1. Ці умови визначають порядок проведення обласного конкурсу педагогічної майстерності та дитячої і юнацької творчості «Славетні українці. Олена Пчілка.» (далі – Конкурсу).
1.2. Конкурс проводиться з нагоди відзначення 175-ої річниці від дня народження Олени Пчілки (Ольги Петрівни Косач)», видатної українській письменниці, меценатки, перекладачки, етнографині, фольклористки, публіцистки, громадської діячки, педагогині-просвітниці. Метою конкурсу є популяризація національних цінностей України, сприяння поглибленню інтересу до здобутків та спадщини Олени Пчілки (Ольги Петрівни Косач) з метою вшанування пам’яті видатної українки, створення умов для формування ціннісних орієнтирів, розкриття та формування творчих, дослідницько-пошукових здібностей, навичок критичного мислення у дітей та молоді, , поглиблення мотивації до вивчення життєвого шляху, ідей, надбань славетної українки, виявлення, та підтримки талановитих педагогів.

ІІ. Організація конкурсу

2.1. Організацію підготовки та проведення конкурсу здійснює департамент освіти і науки Кіровоградської ОВА спільно з комунальним позашкільним навчальним закладом «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості»;
2.2. Комунальний позашкільний навчальний заклад «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості» формує оргкомітет та склад журі конкурсу;
2.3. До участі у конкурсі запрошуються вихованці (учні) закладів позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, представники учнівського самоврядування, інших дитячих громадських об’єднань Кіровоградської області віком від 6 до 21 року включно, педагогічні працівники закладів освіти області;
2.4. Конкурсна програма для дітей та молоді проводиться в наступних вікових категоріях:
молодша – 6–10 років;
середня – 11–13 років;
старша – 14–17 років;
молодіжна 18-21 рік;
змішана (для колективної роботи)

III. Конкурсні номінації для дітей та молоді

3.1. Номінація «Відеопроєкт»
3.1.1. До участі подаються відеоролики, створені будь-якими засобами, формат MPEG4 HD, відповідної тематики де за основу виступу взято біографічні, бібліографічні, етнографічні роботи, спогади, статті тощо, хронометраж до 10 хв, у реєстраційну форму подається відкрите посилання на відео конкурсної роботи, розміщеної в YouTube.
3.1.2. Учасникам необхідно до 15 листопада 2024 року заповнити реєстраційну форму за посиланням https://forms.gle/Z7JiqtR2g6EtYHud9
3.2. .Номінація «Декламація»
3.2.1. До участі подається відео, в якому учасник цитує, декламує, читає твори або уривки творів Олени Пчілки (Ольги Петрівни Косач), дотримуючись вимог жанру «декламування». Формат MPEG4 HD. Хронометраж виступу до 5 хв, у реєстраційну форму подається відкрите посилання на відео конкурсної роботи, розміщеної в YouTube.
3.2.2. Учасникам необхідно до 15 листопада 2024 року заповнити реєстраційну форму за посиланням https://forms.gle/Z7JiqtR2g6EtYHud9
3.3.Номінація «Театральна, хореографічна мініатюра»
3.3.2. До участі подається відео театральної або хореографічної мініатюри, виконаної у будь-якому жанрі, стилістиці за тематикою Конкурсу. Хронометраж до 7 хв. У реєстраційну форму подається відкрите посилання на відео конкурсної роботи, розміщеної в YouTube.
3.3.3. Учасникам необхідно до 15 листопада 2024 року заповнити реєстраційну форму за посиланням https://forms.gle/Z7JiqtR2g6EtYHud9
3.3.4. Контактні особи номінацій «Відеопроєкт», «Декламація» та «Театральна, хореографічна мініатюра»: Тодосієва Юлія Олександрівна – вайбер, телеграм +380501888265 .
3.4.Номінація «Образотворче мистецтво»
3.4.1. Учасникам необхідно до 15 листопада 2024 року заповнити реєстраційну форму за посиланням: https://forms.gle/ymNF7iZWxj3rjgVa6 із завантаженим файлом графічного формату, яке відповідає наступним вимогам: формат робіт А–3; розмір зображення не менше ніж 1024 на
768 пікселів (HD – якість або вище); ім’я файлу, що містить зображення, повинно відповідати, назві роботи, обраному стилю, ПІБ автора (наприклад «Дивна хатка» (Самчиківський розпис) Козаченко Микола Андрійович);
3.4.2. До участі подаються роботи виконані в техніках: народний український розпис, за мотивами писанки, або за мотивами етнографічних робіт з української орнаментики Ольги Петрівни Косач, по 1 роботі від учасника.
Контактні особи номінації «Образотворче мистецтво»: Волобуєва Діана Олександрівна, тел. +380956463441.

IV. Критерії оцінювання та визначення переможців конкурсів для дітей та молоді

4.1. Конкурсні роботи учасників виконуються у довільному форматі. При подачі матеріалів на конкурс учасник та наставник мають керуватись принципами академічної доброчесності, Законами України «Про авторське право і суміжні права», «Про освіту».
4.2. Критерії оцінювання конкурсних робіт:
– глибина висвітлення теми;
– розкриття головної думки, яскравість образів
– вдалі ідея, формат, прийоми та засоби;
– композиційне, просторове рішення;
– техніка, майстерність виконання;
– емоційне сприйняття та загальне враження від творчої роботи.
4 .3. Рішення журі Конкурсу остаточне і оскарженню не підлягає.
4.4. Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації у кожній віковій категорії кожної номінації.
Учасники конкурсу відзначаються сертифікатом «за участь».
V. Номінація «Педагогічна майстерність»
5.1. Учасники Конкурсу.
В обласному конкурсі беруть участь педагоги закладів освіти Кіровоградської області.
5.2.Порядок і умови проведення Конкурсу.
Для участі у конкурсі учасники мають надіслати до 15 листопада 2024 року на електронну адресу:
ocdutevent@gmail.com із зазначеною темою листа «Олена Пчілка + ПІБ учасника» заявку на участь.
В шапці листа-заявки має бути реєстраційна анкета:
1. ПІБ учасника;
2. посада;
3. повна юридична назва закладу освіти;
4. контактний телефон учасника.
Презентаційні, дидактичні матеріали, розробка навчального заняття чи виховного заходу, проєкту за темою конкурсу. Текстові й фото чи відео файли у вигляді прикріплених до листа підписаних файлів, або посиланнями на матеріали (Googl папку), які відкриті та доступні до завершення Конкурсу:
І Презентаційні матеріали педагога:
– Портфоліо-презентація:
Візитка, педагогічне кредо, проблеми над якими працює, коротко про кейс власного досвіду за темою конкурсу, інформаційний банер, фотопрезентацію чи коротеньке відео про конкурсну роботу.
ІІ. Методична розробка:
– Текстовий файл (обов’язково) – cценарій, розширений конспект виховного заходу або навчального заняття, розробка проєкту, узагальнення досвіду за темою конкурсу.
– (за бажанням педагога) фото-звіт, презентація, відеоролик конкурсного проєкту (посиланням на візуальні матеріали).
5.3. Вимоги до конкурсних матеріалів учасників:
5.3.1. текстові:
шрифт Times New Roman; розмір шрифту: для основного тексту – 14; для підзаголовків – 15; для заголовків – 16.
Міжрядковий інтервал повинен становити – 1,15; поля: ліве, верхнє та нижнє – 2 см, праве – 1 см. Нумерацію сторінок потрібно ставити в верхньому правому куті.
5.3.2. Візуальні презентаційні матеріали учасника розміщуйте на Google disk (доступ за відкритим посиланням «всі, хто має посилання»). Візуальні матеріали конкурсної роботи розміщуйте на YouTube (відкритий режим доступу) або на Google dіsk (доступ за відкритим посиланням «всі, хто має посилання»). Фото і відео має бути а в якості не менше ніж HD (720p або 1280×720).
5.4. Вимоги до оформлення розробки:
– Повна юридична назва навчального закладу, формат розробки, назва розробки.
– Прізвище, ім’я, по батькові автора (-ів) розробки, посада
– Чітко структурований зміст розробки , поєднання теоретичної та практичної частин.
– Список використаної літератури, джерел, оформлений згідно сучасних вимог.
5.5.Критерії оцінювання педагогічного конкурсу:
– актуальність;
– змістовність;
– інноваційність;
– креативний підхід;
– оформлення матеріалів згідно вимогам Конкурсу
5.6. Оцінювання журі
5.6.1. Оцінювання конкурсних робіт здійснює журі з представників незалежних експертів-фахівців.
5.6.2. Журі залишає за собою право знімати бали або не розглядати матеріали учасників, які не відповідають вимогам Умов конкурсу .
5.6.3. Оцінки і рішення журі за результатами конкурсу оформлюються протокольно.
5.6.4. Рішення журі є остаточним і оскарженню не підлягає.
5.7. Контактна особа номінації «Педагогічна майстерність»: Долгополова Наталія Костянтинівна тел.+38095 234 6498

VI. Нагородження

6.1. Переможці конкурсу нагороджуються дипломами департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації, решта учасників – сертифікатами комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості» .
6.2. Організатори Конкурсу використовуватимуть надіслані на Конкурс матеріали для розміщення на своїх сайтах, інформаційних ресурсах, у ЗМІ з дотриманням Закону України «Про авторське право і суміжні права».
VII. Формат проведення конкурсу.
7.1.Конкурс відбуватиметься у форматі онлайн. Кращі роботи конкурсу 20-25 листопада 2024 року будуть розміщені на сторінці Події Конкурсу та на платформах соціальних мереж Кіровоградського обласного ЦДЮТ.
7.2. Під час підготовки та проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних»;
7.3. За достовірність поданої інформації несе відповідальність учасник конкурсу та його наставник.

Facebook-подія конкурсу

Завантажити Умови проведення (pdf-версія)

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *