Регіональна інтернет-конференція

Волонтерство гуртує і гартує майбутніх лідерів

Цитата

 

Будяк Артем

Парламент дітей Устинівської СТГ

Волонтерство стає все більш важливим компонентом сучасного українського суспільства, а активна участь молодих людей в цій діяльності свідчить про зростаючий інтерес до підтримки тих, хто перебуває у складних життєвих обставинах і, зокрема, потребує постійної допомоги на передовій в лавах ЗСУ. Власне, від свого імені хочу поділитися з вами тим невеликим , поки що, досвідом такого актуального і вкрай важливого для кожного українця сьогодні напряму роботи як волонтерство.

1. Участь у волонтерських заходах

Мені 13 років і я намагаюся якнайчастіше долучатися до різних волонтерських заходах, серед яких були День хлібу, надання іграшок дітям, що приїхали з зони бойових дій, та виготовлення окопних свічок для військовослужбовців, плетіння браслетів, виготовлення оберегів для наших захисників.

2. Мотивація для волонтерської діяльності

Важливим аспектом волонтерської діяльності є мотивація. Кожен громадянин України, як справжній патріот рідної землі, повинен своїми прагненнями допомагати і своїм бажанням брати участь в волонтерстві як можна більше. Це свідчить про готовність віддавати час та зусилля для підтримки і покращення життя інших людей, збереження безцінного життя оборонців рідного краю в боротьбі проти загарбників.

3. Організація власних волонтерських заходів

Хоча наразі не маю досвіду організації власних волонтерських заходів, маю стійке бажання спробувати організувати конкурси або інші ініціативи, які б збирали кошти на підтримку ЗСУ (Збройних Сил України). Маю тверде переконання щодо постійного розвитку в напрямку волонтерства і участі у нових проектах.

4. Вплив волонтерства на становлення особистості

Волонтерська діяльність має значний вплив на розвиток особистості, особливо молодих людей. Вона сприяє формуванню важливих навичок, таких як співпраця, відповідальність, креативність та соціальна свідомість. Волонтерство вчить сприймати потреби інших та допомагати в їхнє задоволення, що є важливим аспектом громадянської активності.

Волонтерство в Україні стає все більш актуальним і важливим у сучасному суспільстві. Волонтерська діяльність не лише надає підтримку, але й розвиває особистість, надаючи молодим людям можливість стати активними громадянами та гідними представниками сучасного українського суспільства.

Цитата

Пане Артеме, захоплююсь Вашими успіхами. Скажіть, будь ласка, чому Ви вирішили займатись волонтерством? Дякую. Парламент дітей Кетрисанівської громади

Цитата

Коломієць Софія, Парламент дітей Великосеверинівської громади

Артем, а яку би першу ініціативу ти б хотів втілити найближчим часом?

Цитата

Хлевицька Євгенія "кз чарівнянський ліцей" дякую

Цитата

Доброго дня, Софія!Дякую за те що ви поставили питання, зараз я на нього відповім. Спочатку наша школа організовувала різні волонтерські конкурси, а там міг прийняти участь кожний. Я також вирішив прийняти участь в цих конкурсах. Коли я спробував себе в цій роботі, мені дуже сподобалося допомагати людям які цього потребують. Дуже дякую вам за увагу!

Цитата

Перепрошую, це я відповідав на питання парламенту дітей Кетрисанівської громади.

Цитата

Добрий день, Софія! Найближчим часом ми з командою однодумців плануємо взяти участь в "Смілива гривня". Всі зібрані гроші підуть на ЗСУ.

Цитата

Скрипка Артур, Дитячий парламент Аджамської громади. Артеме, не часто зустрічаю таких молодих волонтерів, за свої 13 років у вас дуже добре виходить допомоги іншим, бажаю успіхів у подальших дій.

Цитата

Аміна, Парламент дітей Суботцівської громади, все дуже добре

Цитата

Назар, парламент дітей Суботівської громади


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.