Розпочався ІV Всеукраїнський творчий фестиваль до Дня Європи «Єврофест – 2024»

9 травня 2024 року розпочався ІV Всеукраїнський творчий фестиваль до Дня Європи «Єврофест – 2024»

Перший фестивальний день відкрив Всесвітній Кубок з інтелектуальної гри «Євро Брейн-ринг» і перші дипломи вже знайшли своїх переможців. Ще можливо взяти участь в наступних іграх, доєднуйтесь за посиланням.
В тематичній Facebook-групі фестивалю «Єврофест – 2024» протягом всіх фестивальних днів триває online-flash mob «Єднаймося заради Миру», де діти поширюють різноманітні гасла з європейськими цінностями.
Також відбулась презентація заходів Всеукраїнського творчого фестивалю до Дня Європи:

Сьогодні відбувалася конкурсна програма номінації «Нова формація» для двох вікових категорій – kids та junior.
З вітальним словом до учасників звернулися Чесноков Андрій – заступник Міністра молоді та спорту України, Катерина Колтунова – заступниця голови Кіровоградської обласної військової адміністрації, Юрій Семенюк – 1-й заступник голови Кіровоградської обласної ради, Єгор Назимко – перший проректор Донецького державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук та Ганна Суркова – директорка Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості.
Учасники номінації виклались на повну в підготовці до фестивалю та показали найкращі результат в своїх презентаціях, провівши дослідження країн ЄС, що отримали на жеребкуванні.
В рамках фестивалю проходить акція міжнародного єднання «Ми – кругообіг води», що реалізується в рамках соціально-психологічного проєкту ”VeLa” у співпраці з Інститутом травми Леслі (Кембридж, США), метою якої є формування екологічної культури мислення у дітей та молоді, просування цілей сталого розвитку щодо відповідального споживання, сприяти формуванню почуття єдності у всьому світі. Ознайомитися з деталями акції можливо за посиланням.
Для всіх учасників та гостей фестивалю тривають активності у віртуальному «Європейському містечку з українською душею». Відвідати містечко можливо за посиланням.
В рамках фестивального дня відбулася творча зустріч з художницею, декоратором Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького – Оксаною Калюжною, на якій майстриня показала секрети техніки арт-колажу, цікаві творчі лайфхаки, ну і звичайно ж провела оригінальний майстер-клас, який нікого не залишив байдужим!

Також сьогодні відбулася творча онлайн-зустріч учасників номінації “Голос України в Європі”, на якій присутні представники творчих колективів з різних куточків України. Координатори номінації прозвітували про перебіг фестивальних заходів, підсумували роботу номінації та представили журі. Загальна мрія учасників всіх номінацій – наступного фестивалю зустрітися офлайн.

Другий фестивальний день обіцяє бути не менш цікавим та насиченим!
За всіма подіями «Єврофест-2024» слідкуйте за Фб-сторінкою Кіровоградського обласного ЦДЮТ та тематичною групою фестивалю

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *