Регіональна інтернет-конференція

Волонтерство об'єднує

Цитата

Волонтерство об'єднує

Погрібна Наталія

Парламент дітей Вільшанської селищної ради

 

 

Волонтерство завжди відігравало дуже важливу роль. В умовах сьогодення все більше й більше людей долучаються до нього, розуміють його значущість.

  Волонтери допомагають людям які потребують цього: літнім, малозабезпеченим, безпритульним. Підвищують доступ до освіти різними шляхами, допомагаючи школам, бібліотекам, та іншим освітнім установам. Допомагають природоохоронним закладам, беручи участь у різноманітних екологічних проектах. Також часто чуємо про допомогу медичним закладам, їхньому фінансуванню або безпосередній фінансовій ча навіть фізичній допомозі хворим.

     Зараз найпоширенішою сферою волонтерства є допомога військовим. Грошові збори, забезпечення харчовими та побутовими продуктами, виробництво свічок та маскувальних сіток - це те, у чому бере участь майже кожен сьогодні.

         Але волонтерство це не лише про фактичний аспект допомоги, воно має величезний вплив на суспільство. Воно об'єднує людей з різних соціальних та культурних середовищ, різних професій та вікової категорії заради спільної мети, сприяючи взаєморозумінню. Вони спільно працюють над різними проектами та ініціативами, що сприяє формуванню та зміцненню соціальних зв'язків у суспільстві.

Волонтерство навчає людей розуміти потреби і страждання інших, допомагати їм, що сприяє розвитку емпатії та культури співпереживання в суспільстві. Волонтери активно беруть участь у суспільних справах, виражають свою думку і впливають на прийняття рішень. У громадському діалозі та обговоренні важливих суспільних питань, учасники приносять нові ідеї та рішення, що сприяє вирішенню проблем.

Волонтерство підносить рівень громадянської свідомості та відповідальності. Воно надає можливість розвивати навички комунікації, лідерства та управління різноманітними проектами, що позитивно впливає як і на окрему особистість так і на соціум в цілому.

Воно не лише про допомогу у вже існуючих проектах, це також про створення власних, які спрямовують людей у дійсно необхідні для громади (і не лише) сфери.

      Загалом, волонтерство створює позитивне соціальне середовище, сприяє розвитку та підвищенню якості життя громади, а також спонукає до більшої громадської активності та відповідальності. Воно відіграє важливу роль у формуванні активного та згуртованого суспільства, де кожен має можливість долучитися до розвитку громади та сприяти загальному добробуту.

 

Цитата

 

Вітаю! Я Габович Ліна учасник парламенту Петрівської ТГ. Маю таке запитання: з власного досвіду можете поділитися в яких волонтерських проектах брали участь?

Цитата

Постійно долучаюсь до проєктів та заходів, які організовує наш парламент.

"Любити і допомагати" – мій девіз. Не можу залишатися осторонь людей, які потребують підтримки та участі. А також – турботи, самовідданості та доброти. Саме в таких і беру участь.

Цитата

👍

Цитата

💙💛

Цитата

Анна Барнюк

Парламент дітей Устинівської СТГ

Скажіть, будь ласка, наскільки широке коло однодумців ви маєте у своїй громаді задля волонтерської діяльності?

Цитата

У нас дуже потужно згуртувалися і молодь і дорослі задля досягнення спільної мети - перемоги!!!

Цитата

Долінська Анастасія, КЗ "Кетрисанівський ліцей " Кетрисанівської сільської ради.

Стаття чудово підкреслює важливість волонтерства і його вплив на суспільство. Особисто мене вразила інформація про різні сфери волонтерської діяльності, від допомоги медичним закладам до підвищення доступу до освіти. Які конкретні ініціативи волонтерів вражають вас найбільше? Також важливим є те, що стаття зазначає, як волонтерство об'єднує різні групи людей і сприяє взаєморозумінню в суспільстві. Чи брали ви участь у волонтерських проектах, і чи відчули ви цей вплив на власному досвіді?

Цитата

Вікторія Фоменко Дитячий парламент Аджамської громади Чи є у Вас проєкт волонтерства? Це дуже добре, що ви співпрацюєте з громадою. Дитяче самоврядування Аджамської громади співпрацює з волонтерами громади. Разом до Перемоги!

Цитата

Відповідь Анастасії та Вікторії:

Ми повинні відчувати, що робимо щось важливе. Зараз у команді на базі Вільшанського ЦДЮТ постійно працює група волонтерів. Це і педагоги, і діти, і наші батьки, і бабусі, і прості люди, які мають хоч трішки вільного часу. Найбільше вражає те, що ми уже з такою швидкістю можемо сплести сітку за день, і не одну. Особливо коли треба терміново! Ось це і обʼєднує, коли потрібно виконати замовлення дуже швидко.

Я долучаюсь до будь-якої ініціативи, бо відчуваю, що комусь це дуже потрібно, хочу бути корисною у цей складний час.

І спинитися неможливо. Це не робота, це – спосіб втриматися за здоровий глузд.


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.