Регіональна інтернет-конференція

Волонтерство - поклик душі.

Цитата

ВОЛОНТЕРСТВО-ПОКЛИК ДУШІ.

Болюра Валерія

Парламент ТЕМП КЗ “Злинський ліцей”

Волонтерство – це діяльність, яка здійснюється добровільно для суспільства чи окремих соціальних груп, без розрахунку на винагороду. Волонтер – це людина, яка добровільно надає безоплатну допомогу людям, які потребують особливої підтримки та соціального захисту, або державі, некомерційній чи громадській організації. Таким чином, волонтерами стають не з фінансових спонукань, а заради добровільної допомоги іншим та набуття безцінного життєвого досвіду. Адже регулярно та усвідомлено допомагаючи іншим людина дарує їм свій час, вміння та ресурси. І натомість отримує щось значуще: знання, навички, досвід, коло соратників, нові знайомства.

Незалежно від того, що спонукає людину стати волонтерами, вона може приносити користь іншим без шкоди для себе

Волонтерська діяльність будується на 3 основних характеристиках, без яких працю не можна вважати волонтерською:

Добровільність
Ніхто не може змусити тебе волонтерити. Ти можеш самостійно обирати зручний для себе спосіб, час, форму та сферу надання волонтерської допомоги.

Неприбутковість
Волонтерська допомога надається безоплатно. Якщо тобі за допомогу пропонують фінансову винагороду чи гонорар — діяльність не буде вважатись волонтерською.

Суспільна користь
Волонтерська діяльність має бути спрямована на пом’якшення або розв'язання соціальних проблем. Волонтери не чекають поки проблеми їх громади хтось вирішить, вони самостійно стають рушієм позитивних змін.

Наша школа КЗ”Злинський ліцей”, та парламент "ТЕМП "завжди беруть участь в волонтерських заходах .Ми допомогаємо воїнам , збираємо все необхідне, що їм потрібне. Допогаємо тваринкам які потребують нашої допомоги . Надаємо їм любов, турботу, тепло. Також допомогаємо людям похилого віку , допогаємо їм з домашніми справами,пригощаємо смаколиками підтримуємо їх. В кожного з нас є волонтер в душі. Волонтерство — це бути корисним людям всюди, де ти є. Це можливість надавати підтримку та турбуватися про тих, хто цього потребує.

Цитата

Анжела,Парламент дітей Суботцівської громади


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.