Регіональна інтернет-конференція

Ключові аспекти волонтерської діяльності молоді: від теорії до практики.

Цитата

                                                                                                                                                               Ляшенко Анастасія

                                                                                                                                                               Парламент « ТЕМП»

                                                                                                                                                                Злинська ОТГ

                        Ключові аспекти волонтерської діяльності молоді :від теорії до практики.

 

Дитяче та молодіжне волонтерство відіграє важливу роль у розвитку суспільства. Волонтерство допомагає молодим людям набувати важливих навичок, розширювати свій кругозір та ставати відповідальними громадянами. Можна  виокремити ключові аспекти в волонтерській діяльності, які впливають на формування майбутнього громадянина, свідомого, здатного відповідати за себе та підтримувати інших, патріота нашої держави.

1.Соціалізація. Волонтерство дає учням можливість взаємодіяти з різними людьми, розвиваючи навички комунікації, толерантності та взаєморозуміння.  Постійнодіючий проект « Герої серед нас» дає можливість кожному учаснику долучитися до збору інформації про воїнів – односельців, які знаходяться або знаходилися в зоні бойових дій. Далі інші учасники систематизують матеріали, друкують, оформлюють все у великий буклет, який доступний всім для перегляду.

2.Набуття практичних навичок. Робота в реальних умовах допомагає учням отримати практичний досвід, який може бути корисним у майбутньому, як у професійному, так і в особистому житті. Наприклад, працюючи над проектом « Привітай захисника України» учні виготовляли обереги для наших захисників, батьки учнів в’язали теплі  носки, учні все дбайливо пакували і передавали з найкращими побажаннями до військових частин Збройних Сил України, а також зустрічалися особисто з воїнами – односельцями.

3.Розвиток відповідальності.  Беручи участь у волонтерських проектах, діти навчаються брати на себе відповідальність, допомагаючи іншим і реалізуючи свої обов'язки. Прикладом реалізації обов’язків громадянина, патріота своєї держави є участь всіх учасників навчального процесу ( батьків, вчителів і учнів) у акціях « Десять гривень замість квітів», « Смілива гривня» коли зібрані кошти стали частинкою обласного проекту на підтримку  ЗСУ.

4.Виховання цінностей: Через волонтерську діяльність учні засвоюють важливі соціальні цінності, такі як співчуття, альтруїзм та солідарність. Учні разом з батьками, вчителями, небайдужими жителями долучилися до збору продуктів харчування, засобів гігієни та коштів на підтримку та відбудову звільнених територій Херсонської області.

5.Покращення самооцінки та самовідчуття. Участь у волонтерських проектах може підвищити самооцінку учнів, оскільки вони бачать реальний внесок своєї допомоги в життя інших, в життя  суспільства та формує особистість.

 

 

Використані  джерела:

  1. https://www.prostir.ua/?news=majbutnje-molodizhnoho-volonterstva-v-ukrajini-scho-motyvuje-stvoryuje-barjery-ta-yak-populyaryzuvaty-volonterstvo
  2. https://www.britishcouncil.org.ua/active-citizens/volunteering
  3. https://volunteer.country/
Цитата

Аміна, Парламент дітей Суботцівської громади, все дуже добре

 

Цитата

Назар, парламент дітей Суботівської громади

Цитата

Анжела,Парламент дітей Суботцівської громади


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.