Регіональна інтернет-конференція

Наші волонтерські проєкти та їх підтримка в громаді

Цитата
  • Тематичний напрям:   Вплив волонтерства на розвиток громади  

Назва статті : Наші волонтерські проєкти та їх підтримка в громаді

              

Шановне товариство!

 

Приємно усвідомлювати те, що організатори  нашої   конференції обрали для обговорення одну з найважливіших тем сьогодення -  волонтерство.

 

Саме через волонтерство будь-яка людина може впливати на те, що відбувається довкола неї, ініціювати власні проєкти і тим самим змінювати світ на краще. А якщо врахувати те, що волонтерство  є безкорисливим видом діяльності, то воно  може виступати рушійною силою для багатьох позитивних зрушень в школі, селі,громаді, світі.

Ми, парламент дітей Новгородківської громади, займаємось волонтерством  хоч і не так давно, але вже можемо констатувати той факт, що  ця важлива справа  приносить задоволення не лише тим, кому ти допомагаєш, а перш за все і самому собі. Адже ти також отримуєш задоволення від того - що тобі вдалося зреалізувати свою ідею, свій проєкт; від того,що твоя допомога врятувала комусь життя; від того, що твоя порада, твоє співчуття, співпереживання стали підтримкою для інших, а посаджений власними силами квітник прикрашає тепер рідну вулицю, чи рідну школу.

Як з’ясувалося, що волонтерство є також чудовим інструментом не лише для об’єднання зацікавлених людей в одну потужну команду, а й проявом лідерських якостей, росту авторитету, іміджу  в ній кожного члена команди. І на сьогодні, в кожному органі дитячого  самоврядування є ті кому довіряє вся команда.

Хочемо відмітити те, що якщо раніше, до повномасштабної війни, ми займались благодійністю направленою на допомогу хворим дітям, багатодітним сім»ям, людям похилого віку, то з початком війни наша діяльність значно розширилася і всі органи учнівського самоврядування            громади активно включилися в єдиний проєкт під гаслом «Разом до Перемоги. Разом наближаємо Перемогу».

Збір овочів,фруктів, одягу, взуття, продуктів харчування, заготівля сировини для маскувальних сіток та їх плетіння,- ось неповний перелік наших справ.

Виготовлення окопних свічок для військових також потребувало деяких зусиль: закупити папір, парафін, організувати збір консервних банок:і це нам також вдалося. Більше тисячі вогників, виготовлених дбайливими руками юних волонтерів, зігрівали душі нашим воїнам-захисникам.

Не забули ми й про те, що не лише матеріальна, а й моральна підтримка є важливою складовою цієї роботи, кожна дитина нашої громади долучилася до виготовлення оберегів, вітальних листівок, амулетів для воїнів.

Ми тісно співпрацюємо з волонтерськими організаціями нашої громади, які офіційно зареєстровані і мають посвідчення. Це благодійна волонтерська організація «Схід Перемоги» та «Невтомні бджілки». Саме через них, вся наша увага, любов і шана доходить до Захисників і Захисниць України.

Нам приємно усвідомлювати, що волонтерська діяльність органів учнівського самоврядування помічена нашими партнерами, органом місцевого самоврядування, Новгородівською селищною радою. За реалізацію наших проєктів таких як «Чужих дітей не буває. І чужі діти  наші», «Кошти здавай ЗСУ допомагай», «Привітай воїна зі святом», патріотичні акції «Шаную воїнів.Біжу за героїв України», «З любов’ю та вдячністю від дітей Новгородківщини Захисникам та Захисницям України», організацію благодійних шкільних ярморок ми були відзначені Подякою Новгородківського селищного голови. А вся наша волонтерська робота в громаді не лише була помічена жителями села, а й активно підтримана нашими батьками,дідусями і бабусями, вчителями, підприємцями та фермерами. Вони активно долучалися до наших волонтерських проєктів і надавали нам суттєву практичну допомогу і моральну підтримку.

Комісія преси  та інформації  Парламенту дітей нашої громади провівши експрес-дослідження серед учнівської молоді на тему «Волонтерство» засвідчила  те, що   діти як молодших та середніх класів, так і учнівська молодь не лише брали активну участь у волонтерських заходах, а і в подальшому мають наміри бути учасниками процесів, які змінюють світ навколо тебе на краще.

 

Цитата

Які проекти ще плануються взимку у вашій громаді?

Цитата

Дитячий парламент Аджамської громади. Секретар Калашник Аліна.

Ви багато співпрацюєте з місцевими організаціями і це надзвичайно круто. А чи хотіли б розширити свою роботу - співпрацювати з більшими організаціями?

Цитата

Будяк Артем

Парламент дітей Устинівської СТГ

Добрий день! Дуже приємно почути про згуртованість  людей вашої громади у питанні волонтерської допомоги. Наскільки складно чи можливо легко було розпочати добровільну допомогу захисникам України в перші дні війни? Як швидко вдалося налагодити цю співпрацю для волонтерської роботи?

Цитата

Терещенко Алєся, Дитячий парламент Аджамської громади.

  1. Волонтерство — це передусім можливість впливати на те, що відбувається довкола, ініціювати власні проєкти та змінювати країну. Коли люди стають волонтерами, вони не лише отримують нагоду проявити себе, здобути нові знання і навички, а й намагаються зробити життя інших кращим.Чи знайомі ви з волонтерами з інших країн?
Цитата

Терещенко Алєся, Дитячий парламент Аджамської громади.Волонтерство — це передусім можливість впливати на те, що відбувається довкола, ініціювати власні проєкти та змінювати країну. Коли люди стають волонтерами, вони не лише отримують нагоду проявити себе, здобути нові знання і навички, а й намагаються зробити життя інших кращим.Чи знайомі ви з волонтерами з інших країн?

 

Цитата

Скрипка Артур, Дитячий парламент Аджамської громади. Згоден із авторкою , що волонтерський рух розвивається в країні в той час, коли всі мають бути згуртованими заради спільної ідеї. Тільки в єдності наша сила! Наближаємо Перемогу разом!

Цитата

Аміна, Парламент дітей Суботцівської громади, все дуже добре

Цитата

Назар, парламент дітей Суботівської громади

Цитата

Анжела,Парламент дітей Суботцівської громади


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.