Регіональна інтернет-конференція

Роль волонтерства у розвитку особистості сучасного лідера

Цитата

Дьоміна Діана

 

Новомиргородський міський  парламент дітей

 

Роль волонтерства у розвитку особистості сучасного лідера

 

Допомагати людям, які цього потребують- гідна справа.  І я дуже горда з того, що і я, і моя сім'я, і мої друзі  присвячують волонтерству багато особистого часу. Це вже як стиль життя. У своєму юному віці ми розуміємося у багатьох речах, які притаманні більше дорослим, сильним та мужнім чоловікам. Ми дізналися, що таке розгрузки, балаклави, якого класу бувають бронежилети. Ми вміємо плести сітки і розуміємося, яка тканина краще, щоб не обтяжувало, не рвало основу.  Та ми навіть вміємо розділяти цілого кабана і  робити «тушонку»! А це все досвід, який нам знадобиться у майбутньому!

Новомиргородський МПД завжди крокує в ногу з часом. Ми приєднуємося до волонтерських заходів, а також організовуємо власні волонтерські проєкти. Один із останніх- челендж «Коробка вдячності для ЗСУ».  Ознайомитися із ним можна за хештегом #Коробка_вдячності_для_ЗСУ.  Суть челенджу- кожен осередок учнівського самоврядування влаштовує збір по класам. У коробку кожна дитина кладе якусь одну річ, яка буде максимально корисною для наших військових. За моїми спостереженнями кожна дитина із задоволенням приєднувалася до челенджу, разом із своїми осередками збирали посилки і відправляли захисникам.

Ми взяли декілька коментарів, щоб дізнатися що думає учнівська молодь про волонтерство.

Ярослав Чміленко. Волонтерство це не тільки постійні збори, це ще і подорожі, цікаві знайомства, розширення кругозору. Кожен з нас може знайти заняття, яке йому до душі.  Одні для досвіду, інші для того, щоб щось змінити у своєму житті. Це ніби як плата Всесвіту за особистісний ріст, адже за нашими спостереженнями займаються волонтерською діяльністю соціально зрілі люди

Колісніченко Анастасія. Я неодноразово брала участь у волонтерстві. Бо знаю, що на фронті не зможу виконувати ці функції, а підтримати інших можу.

Ярмарковський Нікіта. Бо ми живемо на цій  землі. Оскільки українці це дружелюбна нація, ми завжди підтримуємо один одного і в горі і в радості. Ми піклуємося про тварин, ми дбаємо про навколишнє середовище, ми огортаємо турботою людей похилого віку.

У соціальних мережах ми створили опитування «Дитяче та молодіжне волонтерство». Маємо такі результати:

Вік опитуваних- 50% 12-18 років, 50% старші 18 років

На питання «Чи брали участь у волонтерських проектах?» 100% відповіли «Так»

Чи хотіли б ви долучитися в якості волонтерів? – 100% відповіли Так

Чи організовували власні волонтерські заходи?- 75%- ні, а 25% так

Чи отримували ви задоволення від волонтерської діяльності? -100% так

Чи плануєте займатися волонтерською діяльністю?- Так- 100%

Підводячи підсумки, можна зазначити, що бути волонтером це престижно. Незалежно від віку люди приєднуються до цієї діяльності. А ми, молодь ростемо і розвиваємося в цих умовах, тому для нас це вже невід"ємна частина нашого життя

Причини бути волонтером у кожного різні, але всіх об’єднує одне – молодь хоче жити у вільній, красивій, квітучій країні. Якщо ти маєш бажання допомагати, хочеш розширити своє коло друзів або побачити світ з іншої сторони, то можеш спробувати себе у волонтерстві.

Олексієнко Катерина відреагував на цей запис.
Олексієнко Катерина
Цитата

Анна Шмарко, Парламент дітей Великосеверинівської громади

Молодці! Маєте гарні навички у волонтерстві, що дійсно у майбутньому стануть у нагоді (звісно, краще щоб швидше перемога і діти взагалі не знали, про такі речі, як війна).

Цікаво чому на вашу думку, цитую: "знати що таке розгрузки, балаклави, якого класу бувають бронежилети, плести сітки, розумітися, яка тканина краще, щоб не обтяжувало, не рвало основу, розділяти цілого кабана і  робити «тушонку»" - притаманні більше дорослим, сильним та мужнім чоловікам? Хіба жінки цього всього не знають чи не вміють?

Олексієнко Катерина відреагував на цей запис.
Олексієнко Катерина
Цитата

Дьоміна Діана, Новомиргородський міський парламент дітей.

Анно, дякую за запитання! Маю на нього таку відповідь: писавши текст, опиралися на власний досвід, не поділяючи волонтерів на жінок, чоловіків, на дорослих чи малих. Ми діти 14- 15 років! І так, ми дійсно не знали, що бронежилети мають класність, вважали, що балаклави носять тільки спецпризначенці, та й бачили таке тільки у фільмах. Сітки плели з 2014 року, ніколи не задумуючись, що вони стають тяжкі, якщо змокнуть, бо туди наплетено все, що змогли принести з дому. В даний час консультуємося із військовими, вони підказують. Нажаль, тепер це реалії нашого сьогодення, ми цим живемо. А, ще ж тушкованка. Нам, дітям раніше тільки банки дозволяли мити🙂🙂🙂 (це теж із власного досвіду))) Зараз ми вміємо все. Ми- покоління, яке буде відбудовувати нашу красуню- неньку і вже готові до будь- яких викликів! Бажаю, щоб це сталося якнайшвидше!

Marina and Олексієнко Катерина have reacted to this post.
MarinaОлексієнко Катерина
Цитата

Анна Шмарко, Парламент дітей Великосеверинівської громади

Діано, дякую за відповідь.

Олексієнко Катерина відреагував на цей запис.
Олексієнко Катерина
Цитата

Дитячий парламент Аджамської громади. Старосадча Тетяна.

Дуже круто, що 100% опитуваних вже займались вологтерством і планують ще! Напевне, з такою активною молоддю ви вже запланували майбутні проекти?

Цитата

Привіт, Тетяно! Так, у нашому арсеналі є багато крутих волонтерських проєктів. В пріоритеті, звісно ж, допомога військовим. Саме сьогодні обговорили про доцільність виготовлення каверів на каски. Сподіваємось, знайдемо потрібні матеріали і якнайшвидше почнемо.

Цитата

Аміна, Парламент дітей Суботцівської громади, все дуже добре

Цитата

Назар, парламент дітей Суботівської громади


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.