Регіональна інтернет-конференція

циркулярна економіка

Цитата

Олексій: Добрий день, вельмишановне журі та учасники фестивалю! Ми представляємо,  команду «Youth for ecology» Кам’янець-Подільського осередку  Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта», позашкільного навчально-виховного об’єднання. З темою: «Циркулярна економіка» в номінації «Громадська думка». Я, Олексій Рутинський.

Сергій: Сергій Рутинський.ІЗрозвитком науково технічного прогресу, зростанням кількості населення кількість відходів невпинно збільшується, тому питання збереження довкілля дедалі загострюється.  В останні десятиліття через зростаюче занепокоєння щодо дефіциту ресурсів,а також погіршення стану довкілля та зміни клімату увагу науковців привернула Циркулярна економіка

Олексій:: Циркулярна економіка- економічна система, яка грунтується на альтернативному або повторному використанню ресурсів з метою досягнення сталого розвитку та збереження навколишнього середовища.

Сергій: Відходи - це головний забрудник нашого середовища і задача циркуркулярної економіки використати ці відходи у кращих цілях за для сталого розвитку

Олексій: Для цього ми покажемо як правильно перероблювати, за допомогою правил 10R, як вести із непотрібними речами на основі різних установ в місті Кам'янеці-Подільському.

Сергій: Збереження енергії - одна із основних цілей циркулярної економіки зокрема правило Reduse яке спонукає до скорочення використання природних ресурсів. До вашої уваги представляється проект “Школа Енергії” ліцею №5 на якому учням розповідають і показують важливість збереження енергії.

Олексій: Наступне правило Reuse – означає повторне використання продукту за його основним призначенням. Прикладом цього в нашому місті є - проєкт “Гаражний розпродаж” в багатьох ліцеях нашого міста на якому можна продовжити життя речей на розпродажі , а кошти направити на благодійність.

Сергій: Третє, але неменш важливе правило – Recycle, тобто переробка матеріалів. Щоб це зробити потрібно спочатку розсортувати сміття, адже деякі відходи містять декілька груп вториної сировини або перероблюються окремо. Для цього ми створили картосхему пунктів прийому в місті Кам’янці-Подільському, де приймають певні види сміття, щоб переробити його. А також нами була проведенна агітаційна робота з учнями ліцею №14.

Олексій: Від кожної людини, кожної країни залежить те, що відбувається з усіма суспільствами й усією планетою в цілому. Кожний наш вчинок має наслідки кожне підприємство, кожна річ, що ми використовуємо, впливає не тільки на наше життя. Ми- не ільозовані істоти. Ми вливаємо один на одного. А тому важливо залучити якнайбільше людей до турботи про навколишнє середовище через єднання наших родин, наших суспільств, наших країн, наших континентів – всієї нашої планети. 

Разом: Дякую за увагу !


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.