Мандрівка «Іміджу» у центр професій

Зимові канікули добігають свого завершення. Щоб зробити перехід до звичайного ритму життя і повернути увагу дітей до важливої проблеми вибору життєвого шляху, педагоги та батьки клубу «Імідж» (керівник – Наталія Долгополова – Заслужений працівник освіти України) організували відвідування дітьми молодшої та середньої груп колективу «Кідландії» – розважального дитячого центру професій, що у м.Києві. Центр презентує 50 професій, моделі яких розміщені на окремих локаціях. Локації обладнані відповідним оснащенням, фаховим одягом та меблями. На кожного з учасників у банку було відкрито рахунок. Діти отримали на початку мандрівки певну суму, яку вони мали можливість значно збільшити завдяки своїй активності та вмінню розподіляти фінанси. У ході мандрівки вони також могли, на свій розсуд, витрачати кошти на участь у роботі інших локацій. В кінці мандрівки залишки коштів були зараховані на банківську картку дитини, які вона може витратити і під час майбутніх відвідуваннях центру.
Взагалі центр професій «Кідляндія» нагадує звичайне місто, в якому їздить швидка допомога, а також пожежні, поліційні машини. Там є страхові агенти, які страхують життя, журналісти беруть інтерв’ ю, лікарі лікують, продавці обслуговують покупців тощо. Але у цьому місті усі види робіт виконують діти за допомогою дорослих – аніматорів. Звичайним батькам та вчителям дозволяється тільки робити фото головних героїв дійства – дітей.
Незважаючи на 6 годинне перебування у центрі, іміджисти з почуттям суму покидали «Кідландію». Хочеться сподіватися, що центр професій подарував їм не тільки позитивні емоції, а й став місцем, де в них зародився інтерес до майбутньої професії.
А ще порадував дітей зимовий, ще вдягнений у новорічне вбрання, Київ. Його величаві собори та гостинні затишні кафе. Та й проїзд потягами «Інтерсіті» був комфортним і швидким.

Долгополова Н.К. – керівник молодіжного клубу «Імідж».

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *