10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

Завтра 10 Жовтня — ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я.
Всесвітній день психічного здоров’я відзначається з 1992 року.
Його метою є скорочення поширеності депресивних розладів, шизофренії, наркотичної залежності, вживання психотропних речовин, епілепсії, розумової відсталості, зменшення кількості самогубств; питання і проблеми допомоги людям, що страждають на психічні розлади, поширення інформації про ефективні методи для профілактики, медичного лікування і запобігання щодо психічних відхилень, соціальної адаптації.
Психічне здоров’я – це рівновага та сталість психіки, адекватне сприйняття реального світу, нормальна діяльність вищих психічних функцій.
Основою психічного здоров’я вважають стан загального душевного комфорту, який адекватно регулює поведінку людини в процесі життєдіяльності.
На психічне здоров’я впливають різноманітні фактори.
Зростанню захворюваності сприяють інформаційні перевантаження, політичні та економічні катаклізми в країні та світі, складнощі в особистому житті, конфліктні ситуації на роботі, побутові проблеми, нездоровий спосіб життя. Незважаючи на безліч переваг онлайн-технологій, вони можуть створювати додаткове навантаження для психічного здоров’я, адже дедалі більше людей користується віртуальними мережами в будь-який час.
До того ж мінливе сьогодення насичене надзвичайними подіями. Стреси стали складовою частиною життя. Вони призводять до неврозів. А невротичні стани частіше всього ведуть до серйозних психічних розладів.
Молоді люди, що живуть у таких умовах, особливо схильні до психічних розладів і хвороб. Половина всіх психічних недуг починається у віці близько 14 років. Часто ці захворювання не виявляють і не лікують. Депресивні прояви, часті перепади настрою, вживання алкоголю, наркотичних препаратів, розлади харчової поведінки є причиною для занепокоєння.
Багато можна зробити для раннього формування психічної витривалості з метою запобігання психічним розладам і захворюванням серед підлітків і молоді, а також для контролю недуг і відновлення здоров’я. Профілактика починається зі знання і розуміння перших ознак і симптомів психічних захворювань.
Батьки і вчителі можуть сприяти формуванню у дітей та підлітків життєвих навичок, необхідних для подолання повсякденних труднощів удома і в школі.
На інших рівнях спільнот можна забезпечити психосоціальну підтримку. Фахівці визнають, що необхідно допомагати молоді формувати психічну витривалість змалку, аби долати сучасні життєві труднощі.

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *