Робота з батьками в позашкільних закладах освіти в період карантинних обмежень

В Кіровоградському обласному ЦДЮТ відбувся психолого-педагогічний семінар в режимі онлайн «Робота з батьками в позашкільних закладах освіти в період карантинних обмежень», який підготувала та провела методист Волобуєва Д.О.
Тема семінару, на часі, є дуже актуальною, адже пандемія COVID-19 триває вже другий рік, що суттєво вплинуло на освітній процес в Україні. На карантині опинились не лише діти, а і їхні, в режимі онлайн, батьки.
Головною метою семінару було допомогти усвідомити педагогам, що саме від співпраці з батьками залежать творчі успіхи дітей, організація навчання та виховання в період карантину, і взагалі, ефективність системи роботи закладу позашкільної освіти, що успіх цієї роботи характеризується і забезпечується взаємодією керівника гуртка з батьками вихованців.
Звичайно, педагоги Кіровоградського обласного ЦДЮТ, ще з початку карантинних обмежень, організовують активну роботу з вихованцями та батьками, створюючи навчальні робочі групи через онлайн-зустрічі, електронну пошту, соціальні спільноти Вайбер та Фейсбук, онлайн-платформу Zoom. Більшість керівників гуртків адаптують свої заняття до умов карантину, пропонуючи вихованцям мультимедійні презентаційні меседжі, майстер-класи, перегляди пізнавальних фільмів, здійснення спільної проєктної та дослідницької діяльності.
Також було наголошено на тому, що в Кіровоградському обласному ЦДЮТ ведеться активна співпраця психолога з вихованцями та батьками. Психологічна служба дієво здійснює психологічний супровід учасників освітнього та виховного процесу в період карантину, проводяться онлайн-консультації та онлайн-конференції.
Крім того, на семінарі були розглянуті сучасні виклики для позашкільної освіти, яким сприяла не лише пандемія, а й децентралізація, внаслідок якої відбувається об’єднання та закриття закладів позашкільної освіти, скорочення їх фінансування. І як одним зі шляхів розв’язання цих проблем є тісна і безперервна комунікація з батьками. Адже, саме батьки і діти є рушійною силою в існуванні та захисті позашкільної освіти, оскільки спільна робота завжди має кращий результат!


Матеріали семінару

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *