Умови обласного конкурсу дитячої та юнацької творчості «Славетні українці. Григорій Сковорода»

Завантажити Умови обласного конкурсу дитячої та юнацької творчості «Славетні українці. Григорій Сковорода»


Умови обласного конкурсу дитячої та юнацької творчості

«Славетні українці. Григорій Сковорода»

 

І. Загальні положення

1.1. Ці умови визначають порядок проведення обласного конкурсу дитячої та юнацької творчості «Славетні українці. Григорій Сковорода» (далі – Конкурсу).

1.2. Конкурс проводиться відповідно до наказу начальника департаменту освіти  і  науки  Кіровоградської обласної військової  адміністрації  «Про проведення обласного конкурсу дитячої та юнацької творчості «Славетні українці. Григорій Сковорода»

1.3. Конкурс проводиться з метою популяризації національних цінностей України; сприяння поглибленню інтересу до спадщини Григорія Сковороди в контексті сучасних викликів українського суспільства;  створення умов для формування ціннісних орієнтирів українських дітей та молоді; виявлення, стимулювання та підтримка юних талантів, розкриття та формування творчих, дослідницько-пошукових здібностей у дітей та молоді, навичок критичного мислення; поглиблення мотивації  до вивчення життєвих шляхів, ідей, надбань славетних українців.

 

ІІ. Організація конкурсу
2.1. Організацію підготовки та проведення конкурсу здійснює департамент освіти і науки Кіровоградської ОВА, комунальний позашкільний навчальний заклад «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості»;
2.2. Комунальний позашкільний навчальний заклад «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості» формує оргкомітет та склад журі конкурсу
2.3. До участі у конкурсі запрошуються вихованці (учні) закладів позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, представники учнівського самоврядування, інших дитячих громадських об’єднань Кіровоградської області віком від 8 до 21 року включно.
2.4. Учасники конкурсу зобов’язані дотримуватись його умов, програми  та правил поведінки в Інтернет просторі.
2.5. Конкурсна програма проводиться в наступних вікових категоріях:

молодша – 8–10 років;
середня – 11–13 років;
старша – 14–17 років;
молодіжна 18-21 рік;
змішана (для колективної роботи).

2.6. До конкурсу приймаються роботи за такими номінаціями:

«Відеопроєкт» – до участі подаються відеоролики відповідної тематики, створені будь-якими засобами, формат MPEG4 HD;  https://forms.gle/gBRBppKnZoRPvmDD7

«Декламація» – до участі подається відео, в якому учасник цитує, декламує, читає твори або уривки творів Григорія Савича Сковороди, або де за основу виступу взято біографічні, бібліографічні, історичні, філософські та інші роботи про нього. формат MPEG4 HD; https://forms.gle/gBRBppKnZoRPvmDD7

«Театральна мініатюра» – до участі подається відео театральної мініатюри, виконаної  у будь-якому жанрі і стилістиці за тематикою конкурсу; https://forms.gle/gBRBppKnZoRPvmDD7

«Образотворче мистецтво» – до участі подаються роботи виконані в техніках: графіка, живопис, нетрадиційні техніки малювання, по 1 роботі від учасника.

Учасникам необхідно до 28 листопада 2022 року заповнити реєстраційну форму за посиланням: https://forms.gle/NofRZTbPC9wiaGH58 із завантаженим файлом графічного формату , яке відповідає наступним вимогам: формат робіт  А–3; розмір зображення не менше ніж 1024 на
768 пікселів (HD – якість або вище); ім’я файлу, що містить зображення, повинно відповідати назві роботи, прізвищу та імені виконавця (наприклад «Сад божественних пісень» Козаченко Микола)

«Комікси за творчістю Григорія Сковороди» – до участі подається одна індивідуальна робота від учасника або колективна робота формату А3 із застосуванням довільної техніки виконання, які раніше не публікувалися, в тому числі і в мережі інтернет. Для участі в конкурсній програмі учасникам необхідно до 28 листопада 2022 року заповнити анкету за посиланням https://forms.gle/CP9D1o1iTGj93sgX8 та прикріпити фото роботи, або графічний файл  за тематикою конкурсу (формат – jpg, png, svg (або будь-яке інтернет-сумісне розширення), розмір зображення не менше ніж 1024 на  768 пікселів (HD – якість або вище). Робота подається українською мовою (можливі роботи без слів). Розмір коміксу від кількох стріпів до 5 сторінок (сторінки мають бути пронумеровані  формату А 4 або А3),мінімальної роздільної якості 300 dpi. Вибір кольору та орієнтація сторінки на розсуд автора. Ім’я файлу, що містить зображення, повинно відповідати назві роботи, прізвищу та імені виконавця (наприклад «Жайворонки» Біла Марина)

2.7. Контактні особи номінацій «Відеопроєкт», «Декламація» та «Театральна мініатюра»: (095) 234-64-98 – Долгополова Наталія Костянтинівна, тел.: (066) 414-16-23 – Сивоконь Лариса Леонідівна, вайбер, телеграм +380501888265 – Тодосієва Юлія Олександрівна; для номінацій «Образотворче мистецтво» та «Комікси за творчістю Григорія Сковороди»: Гладченко Тетяна Олексіївна, завідувачка відділом народних мистецтв (095) 139-02-79, Волобуєва Діана Олександрівна, методист (095) 646-34-41.

2.8. У ході проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних»;

2.9. За достовірність поданої інформації несе відповідальність наставник учасника.

ІІІ. Порядок і терміни  проведення конкурсу.

 

3.1. Учасники конкурсу заповнюють  без скорочень та абревіатур відповідні графи заявки за формою: до 28 листопада 2022 року, у відповідну графу заявки розміщують активний та доступний для перегляду, відео або фото файл роботи (назва файлу має містити інформацію у наступному порядку: номінація, вікова категорія, населений пункт, заклад освіти, колектив (ПІБ учасника), яке розміщено на Fexnet, відкритий «для всіх, хто має посилання» файл на Google-диск або YouTube).

3.2. Конкурс відбуватиметься у форматі онлайн. Кращі роботи – переможці конкурсу 3 грудня 2022 року будуть розміщені в Події заходу

та тематичних віртуальних виставках на платформах соціальних мереж:

Група «Позашкільна освіта Кіровоградщини» https://www.facebook.com/groups/714088179299347

Група «Мистецький марафон» https://www.facebook.com/groups/681456596339996

Сторінка фейсбук КОЦДЮТ https://www.facebook.com/kocdut

Телеграм-канал «Освітній простір Кіровоградщини»

YouTubeканал КОЦДЮТ https://cutt.ly/RNsbOue

Сайт КОЦДЮТ https://ocdut.kr.ua/

Поширення матеріалів конкурсу відбуватиметься за допомогою доступних комунікаційних каналів.

 

IV. Критерії оцінювання та визначення  переможців конкурсу

 

4.1. Конкурсні роботи учасників виконуються у довільному форматі, не обмежуються часовим регламентом. При подачі матеріалів на конкурс учасник та наставник мають керуватись принципами академічної доброчесності, Законами України «Про авторське право і суміжні права», «Про освіту».

4.2. Критерії оцінювання конкурсних робіт:

-глибина висвітлення теми;

– розкриття головної думки, яскравість образів

– вдалі ідея, формат, прийоми та засоби;

– композиційне, просторове рішення;

– майстерність виконання;

-емоційне сприйняття та загальне враження від творчої роботи.

4 .3. Рішення журі Конкурсу остаточне і оскарженню не підлягає.

4.4. Краща робота Конкурсу нагороджується дипломом Гран-Прі, переможці конкурсу нагороджуються дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів  департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації.  у кожній віковій категорії кожної номінації.

Учасники конкурсу нагороджуються сертифікатом «за участь». Керівники учасників – переможців Конкурсу відзначаються подяками оргкомітету.

4.5. Оргкомітет Конкурсу готує підсумковий онлайн захід.

 


Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *