Умови обласного конкурсу педагогічної та дитячої і юнацької творчості «Славетні українці. Василь Сухомлинський»

І. Загальні положення

1.1. Ці умови визначають порядок проведення обласного конкурсу педагогічної та дитячої і юнацької творчості «Славетні українці. Василь Сухомлинський» (далі – Конкурсу).

1.2. Метою конкурсу є вшанування пам’яті видатного українського педагога, створення умов для формування ціннісних орієнтирів українських дітей та молоді, поглиблення мотивації до вивчення та пропагування ідей, надбань славетних українців педагогічною спільнотою та дітьми

ІІ. Організація конкурсу

2.1. Організацію підготовки та проведення конкурсу здійснює департамент освіти і науки Кіровоградської ОВА, комунальний позашкільний навчальний заклад «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості»;

2.2. Комунальний позашкільний навчальний заклад «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості» розробляє Умови, формує оргкомітет та склад журі конкурсу.

 

ІІІ. Учасники конкурсу

3.1. До участі у конкурсі запрошуються вихованці (учні) закладів позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, представники учнівського самоврядування, інших дитячих громадських об’єднань Кіровоградської області віком від 6 до 21 року включно, педагогічні працівники закладів позашкільної освіти області;

3.2. Конкурсна програма для дітей та молоді проводиться в наступних вікових категоріях:

  • молодша – 6–10 років;
  • середня – 11–13 років;
  • старша – 14–17 років;
  • молодіжна 18-21 рік;
  • змішана (для колективної роботи)

 

III. Конкурсні номінації для дітей та молоді

3.1. Номінація «Відеопроєкт»

3.1.1. До участі подаються відеоролики відповідної тематики, створені будь-якими засобами, формат MPEG4 HD.

3.1.2. Учасникам необхідно до 25 вересня 2023 року заповнити реєстраційну форму за посиланням https://forms.gle/Z7JiqtR2g6EtYHud9 із завантаженим відео або посиланням на відео матеріали

3.2. Номінація «Декламація»

3.2.1. До участі подається відео, в якому учасник цитує, декламує, читає твори або уривки творів Василя Сухомлинського, або де за основу виступу взято біографічні, бібліографічні, історичні, педагогічні та інші роботи про нього. Формат MPEG4 HD. Хронометраж виступу до 5 хв.

3.2.2. Учасникам необхідно до 25 вересня 2023 року заповнити реєстраційну форму за посиланням https://forms.gle/Z7JiqtR2g6EtYHud9 із завантаженим відео або посиланням на відео матеріали

3.3. Номінація «Театральна мініатюра»

3.3.2. До участі подається відео театральної мініатюри, виконаної у будь-якому жанрі і стилістиці за тематикою Конкурсу. Хронометраж до 7 хв.

3.3.3. Учасникам необхідно до 25 вересня 2023 року заповнити реєстраційну форму за посиланням https://forms.gle/Z7JiqtR2g6EtYHud9 із завантаженим відео або посиланням на відео матеріали.

3.3.4. Контактні особи номінацій «Відеопроєкт», «Декламація» та «Театральна мініатюра» : Сивоконь Лариса Леонідівна – завідувачка відділом дозвілля. тел.+380664141623; Тодосієва Юлія Олександрівна – методист з дозвіллєвої діяльності та театрального мистецтва, вайбер, телеграм +380501888265 .

3.4. Номінація «Образотворче мистецтво»

3.4.1. Учасникам необхідно до 25 вересня 2023 року заповнити реєстраційну форму за посиланням: https://forms.gle/A4epm4xM6XZQjdoX9 із завантаженим файлом графічного формату, яке відповідає наступним вимогам: формат робіт А–3; розмір зображення не менше ніж 1024 на

768 пікселів (HD – якість або вище); ім’я файлу, що містить зображення, повинно відповідати назві роботи, прізвищу та імені виконавця (наприклад «Серце віддаю дітям» Козаченко Микола);

3.4.2. До участі подаються роботи виконані в техніках: графіка, живопис, нетрадиційні техніки малювання, по 1 роботі від учасника.

Контактні особи номінації «Образотворче мистецтво» : Гладченко Тетяна Олексіївна, завідувачка відділом народних мистецтв. тел. +38095 1390279, Волобуєва Діана Олександрівна, методист з декоративно – ужиткового та образотворчого мистецтва. тел. +380956463441.

 

IV. Критерії оцінювання та визначення переможців конкурсів для дітей та молоді

4.1. Конкурсні роботи учасників виконуються у довільному форматі. При подачі матеріалів на конкурс учасник та наставник мають керуватись принципами академічної доброчесності, Законами України «Про авторське право і суміжні права», «Про освіту».

4.2. Критерії оцінювання конкурсних робіт:

– глибина висвітлення теми;

– розкриття головної думки, яскравість образів

– вдалі ідея, формат, прийоми та засоби;

– композиційне, просторове рішення;

– майстерність виконання;

– емоційне сприйняття та загальне враження від творчої роботи.

4.3. Краща робота Конкурсу нагороджується дипломом Гран-Прі, переможці конкурсу нагороджуються дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації. у кожній віковій категорії кожної номінації.

Учасники конкурсу нагороджуються сертифікатом «за участь». Керівники учасників – переможців Конкурсу відзначаються подяками оргкомітету.

4.4. Оргкомітет Конкурсу готує підсумковий онлайн захід.

V. Номінація «Педагогічна майстерність»

5.1. Учасники Конкурсу.

В Конкурсі беруть участь педагогічні працівники, фахівці закладів освіти, яким цікава тематика Конкурсу.

5.2. Порядок і умови проведення Конкурсу.

Для участі у конкурсі учасники мають надіслати до 24 вересня 2023 року на електронну адресу: ocdutevent@gmail.com з зазначеною темою листа «Василь Сухомлинський + ПІБ учасника» заявку на участь.

В шапці листа-заявки має бути реєстраційна анкета:

  1. ПІБ учасника;
  2. посада;
  3. повна юридична назва закладу освіти;
  4. контактний телефон учасника.

Презентаційні, дидактичні матеріали , розробка навчального заняття чи виховного заходу, текстові, фото чи відео файли у вигляді прикріплених до листа файлів, або посиланнями на матеріали, які відкриті та доступні до завершення Конкурсу:

І. Презентаційні матеріали учасника:

– Портфоліо-презентація:

Візитка, педагогічне кредо, проблеми над якими працює, коротко про кейс власного досвіду за темою конкурсу, фотопрезентацію чи коротеньке відео представлених конкурсних матеріалів у світі педагогічної спадщини В. Сухомлинського.

У вигляді документа + фото, або презентації, відеоролики.

ІІ. Конкурсна розробка:

– Текстовий файл (обов’язково) Сценарій виховного заходу або навчального заняття , розробка проєкту, узагальнення досвіду за темою конкурсу.

– (за бажанням педагога) фото-звіт, презентація, відеоролик конкурсного проекту (посиланням на візуальні матеріали)

5.3. Вимоги до конкурсних матеріалів учасників:

5.3.1. текстові:

шрифт Times New Roman; розмір шрифту: для основного тексту – 14; для підзаголовків – 15; для заголовків – 16.

Міжрядковий інтервал повинен становити – 1,15; поля: ліве, верхнє та нижнє – 2 см, праве – 1 см. Нумерацію сторінок потрібно ставити в верхньому правому куті.

5.3.2. Візуальні презентаційні матеріали учасника розміщуйте на Google disk (доступ за відкритим посиланням «всі, хто має посилання»). Візуальні матеріали конкурсної роботи розміщуйте на YouTube (відкритий режим доступу) або на Google dіsk (доступ за відкритим посиланням «всі, хто має посилання»). Фото і відео має бути а в якості не менше ніж HD (720p або 1280×720).

5.4. Вимоги до оформлення розробки:

– Повна юридична назва навчального закладу, формат розробки, назва розробки.

– Прізвище, ім’я, по батькові автора (-ів) розробки, посада

– Чітко структурований зміст розробки, поєднання теоретичної та практичної частин.

– Список використаної літератури, джерел, оформлений згідно сучасних вимог.

5.5. Критерії оцінювання педагогічного конкурсу:

– актуальність;

– змістовність;

– іноваційність;

– креативний підхід;

– оформлення матеріалів згідно вимогам

5.6. Оцінювання журі

5.6.1. Оцінювання конкурсних робіт здійснює журі з представників незалежних експертів-фахівців.

5.6.3. Оцінки і рішення журі за результатами конкурсу оформлюються протокольно.

 

VI. Нагородження

6.1. Переможці конкурсу нагороджуються дипломами департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації.

6.2. Усі інші учасники – сертифікатами комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості» .

6.3. Організатори Конкурсу залишають за собою право використовувати конкурсні роботи, враховуючи норми закону про авторське право, в підготовці та виданні інформаційних матеріалів, публікаціях у ЗМІ та на комунікаційних ресурсах матеріалів про конкурс тощо.

 

VII. Формат проведення конкурсу

7.1.Конкурс відбуватиметься у форматі онлайн. Кращі роботи конкурсу 25 – 28 вересня 2023 року будуть розміщені на сторінці Події заходу та на платформах КОЦДЮТ в соціальних мережах.

Поширення матеріалів конкурсу відбуватиметься за допомогою доступних комунікаційних каналів.

Переможці конкурсу будуть оголошені під час підсумкового онлайн заходу, електронні дипломи та сертифікати будуть розміщені в Події заходу.

7.2. Під час підготовки та проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних»;

7.3. За достовірність поданої інформації несе відповідальність наставник учасника.

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *