І сесія XV скликання Кіровоградського ОПД

Перший робочий день у змішаному форматі І сесії XV скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей став яскравою сторінкою історії учнівського самоврядування.

Розпочалася виборча сесія обласного парламенту дітей пленарним засіданням, яке відбулося в Сесійній залі Кіровоградської обласної ради. Виконуючий обов’язки голови Кіровоградського обласного парламенту дітей Ярослав Ткаченко (представник ПД Знам’янської ТГ) оголосив кворум: 94 депутати – представники 29 громад області в очному форматі та онлайн підключенні взяли участь у сесії.
Зі словами підтримки до лідерів учнівського самоврядування звернулися: Катерина Колтунова – заступниця начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації та Юрій Семенюк – заступник голови Кіровоградської обласної ради. Також почесними гостями сесії були Ельза Лещенко – директорка департаменту освіти і науки Кіровоградської ОВА та Ганна Суркова – директорка Кіровоградського обласного ЦДЮТ.
В ході пленарного засідання Софія Коломієць (депутатка ОПД, представниця парламенту дітей Великосеверинівської ТГ) презентувала звіт про винятковий досвід діяльності Кіровоградського обласного парламенту дітей в міжсесійний період, який тривав з червня по жовтень 2023 року включно.
Катерина Олексієнко (координаторка ОПД) представила результати моніторингу діяльності осередків дитячого самоврядування в області та рейтингову систему діяльності Кіровоградського обласного парламенту дітей. Також наголосила на унікальному досвіді дитячого та молодіжного волонтерства в області та успішні практики ОПД в проєкті «Волонтер+», що втілений на Кіровоградщині ГО «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у партнерстві з Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) за програмою «Розвиток та підтримка молоді Кіровоградської області в умовах воєнного стану через молодіжні ініціативи та UpShift».
Команда ГО “Слов’янський культурний центр ,,Задзеркалля” на чолі з Олександром Кашлаковим розповіла про старт нового набору на програму UpShift в Кіровоградській області та потенціал даної програми для молоді.
Ганна Суркова нагородила парламенти дітей за активну громадянську позицію, вагомий внесок у розвиток учнівського парламентаризму та лідируючу позицію в рейтинговій системі діяльності Кіровоградського обласного парламенту дітей.
Нагороди отримали парламенти дітей: Бобринецької громади (коорд. Наталія Скоропад), Великосеверинівської громади (коорд. Марина Журавель та Лілія Клименко), Вільшанської селищної ради (коорд. Тетяна Радова), Бобринецької громади (коорд. Наталія Скоропад), Долинської громади (коорд. Світлана Микитенко), Знам’янської громади (коорд. Ірина Слєпєнькова), Кектрисанівської громади (коорд. Олена Слободяник), Олександрівської громади (коорд. Олена Вікторенко), Петрівської громади (коорд. Наталія Дементьєва) та Суботцівської громади (коорд. Анна Ісаєнко).
Голова виборчої комісії – Анна Лобенко (депутатка ОПД, представниця ПД Вільшанської СТГ), що доєдналася через ZOOM трансляцію, виступила з аналітичним звітом щодо виборчої кампанії-2023 та представила кандидатів на керівні посади обласного парламенту дітей.
Відповідно до програми сесії після пленарного засідання на лідери учнівського самоврядування взяли участь в обласному онлайн інтенсиві «Розвиток молодіжного лідерства в громадах Кіровоградської області» від випускниці Кіровоградського ОПД Софії Мазур (Новоукраїнська ТГ).
Одним з найочікуваніших заходів стали дебати кандидатів на посаду голови Кіровоградського обласного парламенту дітей. Вікторія Таніна (ПД Знам’янкої ТГ) та Владислава Середа (ПД Олександрійської ТГ) детально розповіли про свої програми та відповіли на всі запитання від депутатів, які будуть їх обирати. Кожна з дівчат гідна очолити обласний парламент дітей, але хто саме стане головою покажуть вибори, результати яких будуть представлені на пленарному засіданні, закритті сесії ОПД.
А поки бажаємо всім вдалих виборів керівного складу Кіровоградського обласного парламенту дітей і нехай переможуть найкращі!

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *