Регіональна інтернет-конференція

Взаємодія на основі толерантності

Балєва Наталія

вихованка гуртка євро клуб Вільшанського ЦДЮТ.

 

Взаємодія на основі толерантності

Кожна людина мусить взаємодіяти з іншими людьми, в тому числі із представниками інших культур. На жаль, дух нетерпимості, ворожості до іншої культури, способу життя, інакших вірувань, переконань, звичок завжди існував та існує надалі. Життя в полікультурному соціумі — проблема кожної особистості, групи людей і певних інститутів влади. Основою такого існування є толерантність як універсальний принцип людської життєдіяльності.

Мета гуртка: поглибити  набуті під час вивчення навчальних дисциплін знання та уявлення про толерантну поведінку; закріпити знання учасників про компоненти толерантності. У нашому ЦДЮТ був проведений Тиждень толерантності , присвячений Міжнародному дню толерантності 16 листопада.
У гуртках закладу відбулися години спілкування з толерантного відношення, спілкування між вихованцями : «Толерантність у гуртку - запорука успішної сумісної діяльності», виховний захід «Толерантність – це культура добрих манер і вчинків».

Наші педагоги намагаються ознайомлювати вихованців з іншими культурами змалку. Адже дитина, яка володіє базовою інформацією про різноманіття традицій та культур навколо, навряд чи буде невдоволена або неприязна, коли зустріне у своєму класі українських болгар, євреїв, ромів чи гагаузів. Вивчаємо коректні терміни разом. Слова впливають на наше сприйняття певного явища, відповідно, і на ставлення. Пояснюємо, чому важливо говорити «людина з інвалідністю», «людина, що живе з ВІЛ», «єврей» чи «ром». Зауважте, що навколо нас можуть бути люди іншої релігії, переконань чи стану здоров’я, тому наше коректне називання явищ допоможе налагодити перше знайомство замість ворожнечі чи упередження.


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.