Регіональна інтернет-конференція

Державна стратегія «Держава в смартфоні»

 Основні інновації у світі сьогодні пов’язані з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. Для створення нових, більш зручних методів доступу до інформації та послуг їх  все частіше застосовують і в нашій країні.       

  Досвід багатьох країн, включаючи країни, що розвиваються і з перехідними економіками, деякі з яких існують в умовах серйозної нестачі ресурсів, складної політичної ситуації і гострих соціально-економічних проблем, свідчить, що рішучі дії по забезпеченню переходу цих країн у нове цифрове століття не виявилися марними і мають відчутні позитивні результати в економічних, соціальних і політичних сферах. Крім того, цей досвід довів, що суперечка, про те чи варто впроваджувати інформаційні технології лише після значних успіхів у боротьбі з бідністю, необґрунтована: інформаційні технології привносять істотні і швидкі переваги, у тому числі і бідним.

  Послуги з використанням ІКТ  вимагають пошуку та впровадження нетрадиційних підходів, принципів та методів формування та реалізації відповідної публічної політики та публічного управління, а також застосування інноваційних підходів до підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів для органів влади, формування її політичної та управлінської еліти, які б володіли такими методами та були спроможними їх впроваджувати в життєдіяльність суспільства та держави.

  Система  деяких онлайн-послуг вже працює в Україні і дозволяє зареєструвати бізнес або отримати допомогу на дитину, тому електронними послугами вже користуються тисячі українців. Це вже і є «країна в смартфоні».

  Останнім часом активно впроваджується мобільний застосунок «Дія», покликаний зберігати всі необхідні документи в електронному вигляді.  Ця платформа об’єднує в єдиному електронному вікні всі послуги, які надає держава громадянам і бізнесу, її можна використовувати в освіті для підготовки до уроків. Крім додатку «Дія», до проекту «Держава в смартфоні» входить реалізація нової ідеї: права в смартфоні. Це підпис документів з екрану мобільного та інші. 

  Звичайно, для повноцінного впровадження цих послуг  потрібна масова цифрова освіта для громадян, забезпечення швидкісним інтернетом та ґаджетами.

  Так, на сьогоднішній день більшість зіштовхнулася з труднощами дистанційного навчання: не всі мають якісний швидкісний інтернет, сучасні смартфони, комп’ютери чи ноутбуки; не всі (як школярі так і їхні батьки)  володіють достатніми навичками роботи з інформаційно-комунікаційними технологіями. Працюючи дистанційно, не досить зручно, або ж не маєш можливості, проконсультуватися з учителями, отримати слушну пораду чи  підказку; не вистачає спілкування, емоцій.  Хоча, як на мою думку, дуже зручно і комфортно працювати вдома, особливо, коли маєш для цього всі умови. Це можливість опанувати безліч нових технологій, умінь працювати з новими програмами для дистанційного навчання. Як би там не було, але це також і додатковий досвід у нашому такому мінливому і непередбачуваному світі!

Євроклуб "Промінь Європи"

Прекрасна стаття, в якій я з усім погоджуюся, тяжко навіть задати якесь запитання відносно неї. Але хочу все-таки сказати, що працювати вдома це зручно, але вдома ти можеш не виконати ту роботу, яку зробилиш на роботі, адже в своєму будинку ми можемо лінуватися і відкладати поставлені задачі на потім. Отже, потрібно мати і бажання працювати та скористатися тією можливістю для самовдосконалення.

Макаринський Руслан

Голованівський РПД


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.