Регіональна інтернет-конференція

Де зараз можна побачити етичні стандарти

Етичні стандарти, мораль, толерантність - не можна сказати, що ці слова сильно розрізняються за своїм значенням та походженням.  Скоріше, вони є синонімами .

В умовах стрімкого розвитку усього світу, неможливо не брати до уваги ті самі ''етичні стандарти'', адже мораль визначає загальнолюдські цінності, без котрих неможлива організація державного управління. Особливо в нашій країні, яка бере курс на європейський образ мислення. 

  Коли я почав розглядати тему, то не міг дати конкретної відповіді на саме тлумачення цього словосполучення.

  Що замасковане під "стандарти"? 

В деяких країнах під час поховання родича влаштовують свято, що здається звичайному європейцю "диким". Це їхній етичний стандарт. Отже, тепер знаємо, що етичні стандарти не є однаковими в усіх куточках світу. 

Ми розглянемо європейські країни.

  Трохи лячно піднімати тему феменізму, але ці люди боряться за свої права та за свої етичні стандарти. До цього я вважав, що коли поступаюсь місцем жінці, то це толерантний вчинок. Феменістки ж можуть сприйняти це як образу. Отже, тепер знаємо, що етичні стандарти розрізняються навіть у людей, які тепер уже стоять разом  у маршрутці. 

Тепер я геть заплутався. Як тоді нам всім співіснувати якщо ми навіть будучи впевненими, що вчинямо правильно, можемо ненароком зачепити чиїсь почуття? 

  Я вважаю, що наша планета на грані того самого прориву в усіх сферах суспільного життя. Ще трохи, і ми побачимо до кінця рівних між собою чоловіків та жінок, старших та менших, які розуміють один одного.  Побачимо як думка кожного буде, справді, почута.

  Оце й буде ЕТИЧНИМ СТАНДАРТОМ. 

Драганов Вадим 

Вільшанський РПД


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.