Регіональна інтернет-конференція

Екологічні показники Люксембургу

Кобилянська Єлизавета 

« Лідер» КЗ « Центр дитячої та юнацької творчості 

Бобринецької міської ради 

Екологічні показники Люксембургу

юксембург - це європейська країна-карлик. Він розташований на півночі Європи, між Німеччиною, Францією та Бельгією. Його площа сягає всього лиш 2 586 квадратних кілометрів, а населення досягає 613 894 жителя(2019 рік). 

Як і більшість країн Європи, Люксембург має не дуже задовільну екологію для проживання та виникають конфлікти зв’язані з цим. Найбільша кількість суперечок з’являється в результаті переносу через кордони атмосферних забруднення, основними джерелами якого є підприємства промислово розвинених країн, таких як США.

Винуватцями у забруднення у Європі є Англія та Німеччина. Оскільки Люксембург сусід Германії, то цій країні також дісталось немало. Також варти взяти до уваги кислотні дощі. Через них у грунт та воду потрапляють отруйні сірчисті хімічні речовини, що викликають отруєння родючого шару землі, а також можуть вбити організми у водоймах. Але найбільшою за наслідками була катастрофа на Чорнобильській атомно-електро станції. Радіоактивні дощі виявлені у Норвегії і Швеції, в Англії та Франції, а отже і в Люксембурзі.

Та попри ці всі конфлікти влада намагається покращити становище своєї країни та скасовує плату за проїзд. Причиною для цього рішення стали довгі затори і велика кількість викиду шкідливих речовин у повітря. Ще політики сказали, що на утримання транспорту йде 490 млн євро, в той час коли квитки приносять лише 40 млн євро. Зі скасуванням квитків Люксембург заощадить на витраті при продажі та перевірці квитків.

У минулому році в Люксембурзі було зібрання ООН через проблему зміни клімату. Все дійшло до висновку, що більшість міст та мегаполісів не тільки комфортні місця для проживання , але і основні джерела забруднення атмосфери. На міста не лише приходяться 70% населення світу, а й 70% викидів вуглекислого газу і ці цифри будуть рости. Політики мають спланувати адаптацію існуючої інфраструктури та почати перехід на чисту енергію в усіх секторах економіки. 

За статистикою в Люксембурзі на одну людину припадає 683.47 кількості СО2 на рік, а щоб покрити потребу в кисні треба 7.97 дерев на одну людину. За деякими даними, якість повітря в цій країні складає 10.0 балів, але сама екологія 2.2. Люксембург намагається виправити ситуацію і він являється власником «Центру екологічних технологій», який займається еко-дизайном ,джерелами енергії, які відновлюються, еко-будівництвом та аналізом життєвого циклу.

На різних сайтах можна знайти звіти країн по індексу екологічної ефективності. Станом на 2016 рік Люксембург був на 20 місці з індексом 86.58, коли лише в 2014 він був на другому з індексом 83.29. Ці показники розраховувались в двох великих групах:екологічне здоров’я(захист здоров’я людей від несприятливих факторів навколишнього середовища) та життєздатність екосистем(захист екосистем та використання ресурсів). Ці групи діляться на дев’ять категорій: сільське господарство, якість повітря, біорізноманітність, клімат та енергетика, ліси, рибні запаси, вплив на здоров’я людини, водні ресурси, вода та санітарія.

Взагалі, Люксембург це високорозвинена держава ,виробництв жителі майже не ведуть. Навіть якщо вони не забруднюють екологію, то це роблять їх сусіди . Оскільки планета – цілісний організм , то населенню цієї країни дістається також.


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.