Регіональна інтернет-конференція

Етичне лідерство

Кожна доба потребує своїх героїв. Кожна доба потребує еліти. І для кожного покоління потрібні особистості, які є рушійною силою розвитку суспільства. Це лідери - сильні люди, які ведуть за собою інших.
Для розбудови нового суспільства нової держави потрібні морально свідомі лідери. Це ті авторитети, які узгоджують свої дії із загальноприйнятими нормами, незалежно від того, функції якого рівня виконують. Етичним є такий лідер, якому притаманна етична свідомість. Імператив особистості такого ватажка завжди буде мати моральну чистоту у ставленні до інших людей.
Функція лідера вимагає наявності в нього гнучкості та пластичності інтелекту, який може діяти відповідно до життєвих ситуацій і відповідно до різних типів та характерів людей, їхніх соціальних ролей. Це неабиякі організаторські уміння. І лише мудрий керівник спланує та спроектує всю діяльність у рамках етичних норм.
Майбутнє цивілізованого суспільства може ґрунтуватися тільки на засадах етичних принципів. Аморальність веде до деструкції та хаосу.

У вихованні лідерських якостей серед молоді слід звертати увагу на приклади із життя видатних людей. Взірцем етичного лідера серед українців можна назвати Петра Яцика, який став успішним бізнесменом і меценатом. Керівництво бізнесом він будував виключно на засадах моралі, адже мораль у бізнесі, вважав він, - це закон. І свідченням великої внутрішньої культури цієї людини є те, що він плекав не лише про матеріальний добробут, а й про збереження духовності рідного народу.
Ми маємо пишатися такими українськими особистостями, які в умовах еміграції стали сильними лідерами. До Петра Дмитровича приходили за порадою, із ним рахувалися, до його слів прислухалися. Все це є показниками величі цього лідера. Українець Петро Яцик став впливовим авторитетом у світі. Цього від досягнув завдяки тому, що підприємливість у сфері свого бізнесу він спрямував на благо людей.
Ось таким і повинен бути справжній лідер. Приклад діяльності такої людини і є взірцем етичного лідерства.

Глінкіна Катерина


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.