Регіональна інтернет-конференція

Етичне лідерство

Євроклуб "Промінь Європи"


Лідер - це людина, яка вміє повести за собою. Яка просто вміє йти попереду всіх, мотивуючи інших своїм прикладом. Лідером по-справжньому стає той, кого  поважають. Адже лідерство - це вираження внутрішньої сили людини, впевненості в собі.

   Етичний лідер відповідальний, він розуміє, що його вчинки означають для інших і для всього світу. Такий лідер не тільки веде за собою людей, а й дотримується етичних цінностей при цьому. Виявляє терпимість до оточення і при цьому має дух альтруїзму.

  Характерними рисами для етичного лідера є  харизма, гнучкість, толерантність, адаптування до умов, мотивування оточуючих, довіра, моральність, сильна енергетика. Ці  складові є взаємозалежними та взаємодоповнюючими один одну і не можуть існувати окремо, розділено. Також людина має бути  мотивована, тобто мати бажання втілити задумане в життя та мотиви, які будуть спонукати на певну дію. Мотивами  може бути страх, надії, мрії та обов’язки. Саме ці почуття можуть приводити свідомість людини до реальної діяльності. 

 Етичне лідерство - це про створення культури, в якій люди роблять правильні речі. "Хочеш змінити світ - почни з себе!" – ці слова відомого лідера національно-визвольного руху Індії Махатма Ґанді часто можна почути й побачити  у зв’язку з викликами сьогодення. Нелегко бути лідером у сучасному світі з точки зору моральності. Світ іноді буває жорстоким і тоді доводиться виховувати в собі силу духу, терпимість і рішучість, щоб донести свою думку, організувати, спонукати до дії чи діяти відповідно моральним принципам у вирішенні певних конфліктів. Але й не втрачати надію змінити цей світ на краще, уміти донести до кожного цей меседж, бути сильним і не втрачати надію!

  Волонтерська робота, організація тренінгів, майстер-класів, підготовка до шкільних та позашкільних заходів, проектна робота є можливою завдяки досвіду роботи в шкільному євроклубі, самоврядуванні та районному парламенті, а також власній зацікавленості та небайдужості. Виховання в собі якостей лідера  допомагає організувати роботу школярів, сприяє вмінню згуртувати навколо себе однодумців, небайдужих, та навіть залучити неактивних та зневірених. Головне – вірити в себе і не залишатися осторонь подій, які відбуваються навколо тебе! 


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.