Регіональна інтернет-конференція

Модель раціонального споживання

Цитата

                                                                   Модель раціонального споживання

Михайлюк Анастасія           Євроклуб «Євро-UA»

Калашник Денис        Новомиргородський міський                                                                                                                                                     парламент дітей

 

Україна бере за основу досвід та найкращі практики європейських країн щодо раціонального використання ресурсів. Не викинути, а використати повторно — саме так держава будуватиме модель циркулярної економіки.

Речовини та предмети, що утворюються під час виробництва основної продукції та придатні для використання як сировина чи готова продукція, розглядатимуться не як відходи, а як побічні продукти.

Побічні продукти — речовини, предмети, що утворюються при виробництві основної продукції і не є метою даного виробництва, але придатні як сировина в іншому виробництві чи для використання як готова продукція за сукупності умов:

  • визначено подальше використання речовини або предмета;
  • речовина, предмет можуть бути використані в тому вигляді, у якому вони утворилися, без подальшого оброблення, крім нормальної виробничої практики, передбаченої галузевими стандартами;

утворюються як невід’ємна складова виробничого процесу;

відповідають всім встановленим вимогам до продукції, а також вимогам щодо захисту здоров’я людей і охорони навколишнього природного середовища, їх використання не становить небезпеки для здоров’я людей та навколишнього природного середовища.

Виробник самостійно вирішуватиме, чи відносити залишки до побічних продуктів. Він має:

  • внести відповідні дані до Інформаційної системи управління відходами;
  • пройти тест на відповідність залишків усім встановленим критеріям до побічних продуктів;
  • запровадити систему управління якістю, яка повинна відповідати національним стандартам та бути сертифікованою;
  • звітувати щоквартально про віднесення виробничих залишків до побічних продуктів.

 

Цитата

Вітаю! У ваших тезах йдеться про раціональне споживання у розрізі виробництв та підприємств. Скажіть, будь ласка, чи можна розглядати раціональне споживання у контексті побуту та пересічного споживача, і якщо так, то наведіть конкретні приклади раціонального споживання у побуті.
Заздалегідь дякую! Команда "Максимум", Шуляренко Антон


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.