Регіональна інтернет-конференція

«Міжнародне партнерства в діяльності дитячих та молодіжних організацій»

Цитата

“Справа не в ідеях. Справа в реалізації ідей “.

 Скотт Бєльський, співзасновник Behance.

Сьогодні молодіжні рухи намагаються виконувати організуючу роль в процесі взаємодії  молодого покоління із старшим, є основою формування молодіжних культур і стилів життя, що  пізніше поширять свій вплив на культуру та спосіб життя суспільства в цілому. Молодіжні рухи також є засобом привернути увагу суспільства до потреб молоді та пристосування суспільства до цих потреб. Важливим аргументом, без якого важко розраховувати на успіх в державотворенні, є розуміння ролі молоді, молодіжного руху в житті країни

Демократичні перетворення в державі вимагають від особистості усвідомлення нею власного значення в житті суспільства і відповідальної дії згідно з власними переконаннями та цінностями. Залучення молоді до участі в суспільних процесах, активізації її діяльності щодо вирішення своїх соціально-політичних проблем є важливим чинником її становлення як головного провідника соціальних перетворень, економічного розвитку та технічного прогресу в країні. Формування національної самосвідомості молодих людей через реалізацію активної громадянської позиції допомагає їм розкрити і використати свій потенціал і здібності у власних, і в загальнодержавних інтересах.

Міжнародна співпраця, участь у міжнародних програмах та проектах – пріоритети розвитку освіти сьогодення. Через партнерські зв’язки, використовуючи принципи розуміння та довіри, молодь навчається разом з однолітками різних країн світу розвивати міжкультурне взаєморозуміння та вміння жити і працювати у глобальному просторі.

Налагодження партнерських зв’язків та розширення міжнародної співпраці є одним із основних завдань розвитку освітнього процесу у навчальному закладі.

Міжнародна співпраця у сфері освіти сприяє розвитку країни, а міжнародна співпраця університетів є необхідним напрямом оптимізації підготовки фахівців, інтеграції України у світовий освітній простір. Тобто необхідно розширювати міжнародні контакти за рахунок укладання угод та здійснення спільних проектів, посилити процес обміну досвідом та інформацією.

Учнівська молодь нашого закладу, зараз працює із налагодження  контактів з міжнародними партнерами для реалізації спільних проєктів. Так як наша спільнота має невеликий досвід міжнародного партнерства. Час після окупації дав нам сили та наснагу рухатися вперед, намагатися зробити максимально все для відновлення нашого селища. Тому залучаємо міжнародних партнерів для відновлення та відбудови учнівського простору, реалізації мрій.

Використання досвіду провідних навчальних закладів сприятиме поглибленню наявних зв’язків та налагодженню нових контактів. Виконання усіх порад сприятиме й Україні, й інтересам ЄС, тобто буде корисною для всіх учасників співробітництва.

 

 

Роботу виконав:

Загородній Нікіта, учень 10-Б класу,

Ліцею №1 Гостомельської селищної ради,

Київської області

Керівник: Шпильковська О.О.

Цитата

1"'`--

Цитата

1

Цитата

1)


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.