Регіональна інтернет-конференція

Стан екологічної ситуації в Угорщині

Олександрівський РЦДЮТ

Євроклуб «Євроленд»

Свердел Альбіна

Еколог

 

Стан екологічної ситуації в Угорщині

Всі країни, що входять до складу Євросоюзу, мають свої зовнішні та внутрішні проблеми. Одна з найпоширеніших пов’язана з навколишнім середовищем. Зараз я хочу поговорити про екологічну проблему такої країни, як Угорщина.

Можливо, найважливішою із них, яку розглядають угорські чиновники і відчувають по всій країні, є забруднення води. Позбавитися від нього складно, оскільки це вимагає багато часу і рішучих дій. Озеро Балатон є найбільшим озером в східноєвропейському регіоні і є дуже популярним туристичним місцем, але воно також в критичному стані.                                  

Забруднення повітря в Угорщині є однією з найголовніших причин передчасних смертей. Спричинена цим смертність в Угорщині вважається другою за величиною у світі після Китаю. Міжнародні організації проводять чимало досліджень і регулярно закликають уряд вжити належних заходів щодо зменшення викидів. Також забрудненню сприяють старі дизельні автомобілі. В той час, як у Західній Європі їх забороняють, в Угорщині їхня кількість взагалі не зменшилася за останні кілька років.

Промислові підприємства постійно випускають токсичні хімічні речовини в повітря, забруднюючи вологу в атмосфері. Кислотний дощ знищує ліси та ґрунт. Річки, що протікають через землі Угорщини, переносять ці забруднені ґрунти та води, поширюючи забруднення по всій країні. Це робить воду непридатною для споживання населенням.

 Хочу зазначити, що «Темні Небесні Парки» відіграють важливу роль по зниженню світлового забруднення в Угорщині. Вони звертають увагу на цю зростаючу, але маловідому екологічну проблему: чутливість дикої природи до штучного світла вночі.

Уряд Угорщини зробив кроки для усунення деяких екологічних проблем. Фінансування цих експериментів саме по собі є дорогим. Однак, живучи в такому хімічно забрудненому районі, потрібно подумати, чи дійсно можна оцінити ціну здоров'я їх сімей і здоров'я їх будинку.

 


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.