Регіональна інтернет-конференція

Циркулярна економіка

Цитата

"Креатив". Маловисківський міський ПД

Циркулярна економіка
Економіка замкнутого циклу (або циркулярна) приходить на зміну традиційної лінійної концепції економіки.

Циркулярний підхід заснований на принципі 3-R: - Reduce: скорочують використання ресурсів і віддають перевагу відновлюваним матеріалам - Reuse: максимально ефективно використовують продукти - Recycle: відновлюють побічні продукти й відходи для подальшого використання в економіці.

7 ключових інструментів циркулярної економіки 

  1. Дизайн майбутнього — це виробництво товарів, в яких традиційні матеріали можна замінити поновлюваними або переробленими.
  2. Спільне користування й віртуалізація — вже звичні для багатьох бізнесмоделі. Uber, BlaBlaCar, музичні стрімінгові сервіси використовують такий підхід.
  3. Стратегія "товар як послуга" прагне замінити традиційні моделі продажу товару продажем послуг.
  4. Повторне використання у виробництві, коли вживані продукти або компоненти стають частиною нових товарів. 
  5. Повторне використання у споживанні, коли за допомогою оптимізації обслуговування компанії можуть збільшити життєвий цикл продукту.
  6. Індустріальний симбіоз і переробка відходів виробництва можуть значно підвищити ефективність бізнесу. 
  7. Звичний термін "переробка" також є стратегією циркулярної економіки.

Отже, в процесі дослідження обґрунтовано важливість сталого розвитку, відповідального споживання, як основи циркулярного суспільства, наведено перелік способів економії енергії у побуті, що дозволить розвинути інноваційне та критичне мислення суспільства та буде запорукою збереження екологічної та економічної рівноваги в світі.

Цитата

Які переваги має циркулярна економіка над іншими видами економік, і чи використовується цей вид економіки (циркулярна) у вашому регіоні, якщо так, то як саме?

- з повагою Олександр, команда "Максимум"

Цитата

Які компоненти можуть підлягати переробці?

Пінчук Руслан Євроклуб "Мрія"

Цитата
  • Добрий день, я Анжеліка з команди ''Лідер'', Устинівського парламенту дітей, прошу відповісти на таке запитання:"Які конкретні кроки можна здійснити для впровадження принципів циркулярної економіки у певній галузі або організації?"

До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.