Регіональна інтернет-конференція

Що таке толерантність?

Ківенко Наталія Вікторівна
Лозуватська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів

Що таке толерантність?

 Кожен із нас незалежно від соціального статусу, віку й статі хоче, щоб його любили, поважали, цінували. Кожен мріє про те, щоб інші дарували йому тепло, добро, відчуття комфорту й радості спілкування. Водночас мало хто замислюється над значенням цих слів. Поняття , яке характеризує добрі взаємини між людьми називається – толерантністю, що означає повагу, здатність без агресії сприймати думки, поведінку, форми самовираження та спосіб життя іншої людини, якщо вони відрізняються від інших.

       І, на перший погляд, це слово звучить абсолютно незрозуміло. Але сенс, який воно несе, дуже важливий для існування і розвитку людського суспільства. Сучасна культурна людина - це не тільки освічена людина, але людина, що володіє почуттям самоповаги, яку шанують оточуючі. Толерантність вважається ознакою високого духовного та інтелектуального розвитку індивідуума, групи, суспільства в цілому.

        Давайте, глибше розглянемо в чому полягає толерантність.

  • Толерантність – це готовність миритися з чужою думкою.

Неможливо подобатися всім, неможливо любити всіх, тому що всі ми маємо різне виховання, інтелект, бажання, характери смаки, темперамент тощо. Але ми можемо, жити в злагоді між собою, цінувати одне одного, приймати всіх такими, якими вони є, тобто бути толерантними одне до одного.

  • Толерантність - це повага до людської гідності.

А що таке гідність? Гідність – риса людини, що допомагає бути добрими, чуйними, людяними. Вона підкреслює чистоту людської душі.

  • Толерантність – це терпимість до чужих думок, поведінки.

А що таке поведінка? Поведінка – це сукупність чиїх-небудь дій та вчинків, спосіб життя.

  • Толерантність - це прийняття іншого таким, яким він є, здатність поставити себе на місце іншого. 

        Твори добро-ось заклик толерантності , ось гідний вчинок кожної людини , кожного громадянина. Кожен з нас повинен вірити в добро , повинен творити сам його , не чекаючи на поштовх , а сам з своєї ініціативи зробити щось таке , щоб принесло користь для всіх хто оточує нас. Зробити те , що інші вважають неможливим. Зацікавити всіх , подати гідний приклад і віру в хороше , незабутнє продовження життя.

Видалений користувач відреагував на цей запис.
Видалений користувач
Ми не можемо відразу кардинально змінити себе, свою поведінку, поведінку інших, щоб бути толерантними, однак важливо пам’ятати: навіть маленький крок у цьому напрямку – це вже досягнення!
sancho_admin відреагував на цей запис.
sancho_admin

Толерантним бути нелегко, але до цього треба прагнути: творити добро, бути гідними та поважати людей з різними поглядами.

Видалений користувач відреагував на цей запис.
Видалений користувач

Від імені організаторів конференції нагадую: перед тим як опублікувати коментар,   підпишіть його (свое прізвище, ім'я, свою посаду і заклад). Дякую за розуміння.


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.