Як обирати для дитини гурток?

Заняття у студіях раннього розвитку, вивчення англійської мови, освоєння метальної математики, вокал, музика, хореографія, спортивні секції.

Що обрати і як встигати?

Що може бути корисним вашій дитині у майбутньому?

Батьківська тривога виправдана, бо на все це необхідно багато сил, часу і фінансування. Варто розуміти, що відповідальність за процес навчання і результат залежить не тільки від бажання дитини, а й від розуміння «для чого?». Що дитині цікаво, корисно і головне – по силам?

Щоб з’ясувати до чого «лежить душа» дитини шукайте та пропонуйте різну інформацію, читайте та спільно переглядайте тематичні передачі, питайте думку, обговорюйте, спостерігайте.

Придивіться, коли виникає інтерес – блищать очі і діти ставлять багато питань.Обов’язково враховуйте  інтереси дитини, але  з питань доцільності відповідальні тільки ви.  Зважайте на час і кошти, які будуть потрібні.

Важливо розуміти. яку потребу  вирішує гурток, колектив, студія Чи буде можливий розвиток на майбутнє, чи це віковий етап розвитку?

Також, добре відслідкувати свої нереалізовані мрії та їх вплив на вибір для дитини. Адже ваша дитина  –  це не ваша копія, а людина зі своїми інтересами цілями і завданнями на життя.

Якщо свідомо підійти до вибору, то кількість і якість гуртків буде адекватним освітнім навантаженням для дитини, а ви зможете розділити радість досягненьі підтримати у разі необхідності. Спільно шукати і відкривати нові дитячі інтереси – це найкращий батьківський захист і допомога.

Вас повинно також зацікавити...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *