Регіональна інтернет-конференція

Волонтерство в житті кожного українця

Цитата

Боківський парламент дітей

 

Волонтерство завжди гостро стояло в усіх передових заходах світу, України. Особливо в наш час, починаючи з 2014-го року, волонтерська діяльність набула чималого розвитку, нажаль, в умовах війни.

Наразі Україна входить в топ 7 країн Європи, в яких активно розвивається волонтерство, кожен рік в спільноті Волонтерів України беруть участь понад 12 тисяч офіційно зареєстрованих волонтерів, тоді як кількість позаштатних волонтерів налічує мільйони.

Кожен має різні причини для волонтерства: медійність, популярність, власне почуття значимості або ж бажання допомагати на основі минулого досвіду, волонтерство в Україні має за мету допомогти тим, хто потрапив в скрутну обставину, хто не може захистити себе сам, і ми, українці, як ніхто це розуміємо.

Боківський ліцей активно залучається до волонтерства, збираючі кошти на ЗСУ, матеріали для протезів, їжу, виготовляючі окопні свічки, допомагаючі тваринам в притулках та не збирається зупинятися на цьому.

За даними опитування серед шкільної родини взяло участь 18 учнів, 80% учнів активно беруть участь у волонтерських заходах та прагнуть брати участь, високі показники має і задоволення від волонтерської діяльності, понад 90%, більшість опитуваних планують і надалі активно брати участь у волонтерських заходах, та середній вік активної волонтерської молоді складає близько 15-16 років.

Волонтерство складається не тільки з глобальних вчинків, насамперед кожна маленька справа дає поштовх до пропагування волонтерства та залучення активної молоді, саме від нас залежить, як буде розвиватися волонтерський рух серед Українців не тільки в межах нашої держави, а і за кордоном.

Цитата

Чи є у вас власні волонтерські проєкти?

Цитата

які волонтерські вчинки ти робив/ла

Цитата

Дитячий парламент Аджамської громади. Голованова Анна.

Дійсно, волонтерство - це дуже важливо. За результатами опитування багато дітей бере участь у волонтерських заходах. А в яких саме заходах ви брали участь?

Цитата

Парламент дітей Устинівської СТГ

На вашу думку, наскільки важливе зараз в Україні волонтерство?

Та чи можуть діти на рівні з дорослими волонтерити?

Цитата

Баркарь Микола, Дитячий парламент Аджамської громади. Волонтери підтримують тих, хто захищає нас. Щодня  вони доправляють їжу, ліки, одяг, екіпірування, зброю і навіть військово техніку. Це великий об'єм роботи, який є безцінним в наш час! Чи плануєте займатися цим надалі,після перемоги?

Цитата

Скрипка Артур, Дитячий парламент Аджамської громади. Згодний з тим, що навіть маленька справа доповнює більш важливу роботу в волонтерстві, яка закликає інших людей долучитись до цієї праці.

Цитата

Назар, парламент дітей Суботівської громади

Цитата

Анжела,Парламент дітей Суботцівської громади


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.