Регіональна інтернет-конференція

Досвід волонтерства у парламенті дітей Петрівської ТГ

Цитата

Досвід волонтерства у парламенті дітей Петрівської ТГ

Діброва Поліна,

 заступник голови

парламенту дітей Петрівської ТГ

 

Поліпшення світу навколо нас є передбачуваною метою волонтерства, акту безкорисливої   допомоги, яку надають добрі серця тим, хто її потребує. Це вираження соціальної відповідальності та волі.

Парламент дітей Петрівської ТГ має багаторічний досвід волонтерської діяльності, до якої долучаються усі учні шкіл громади. Проте, нам стало цікаво, наскільки широко охоплені наші учні волонтерством, тому було проведено соціологічне опитування. У ньому взяли участь 65 респондентів 10-17 років. З них 80% брали участь у волонтерській діяльності, а хто не долучався, то виявили бажання долучитися.  41,5% респондентів організовували власні волонтерські ініціативи, а 50,8% працювали в команді. 75,4% опитаних отримували задоволення від волонтерства, 20% - частково. 67,7% бажають продовжувати волонтерську діяльність на постійній основі, а 29,2% будуть волонтерити епізодично. Проведене опитування підтвердило, що добровільна допомога стала способом життя нашого парламенту. Серед учнів - це давня традиція, яка з початком війни набула ще більшого значення.

Наша допомога стала надзвичайно цінною для військових і ми робимо свій внесок у підтримку наших захисників, виготовляючи листівки з теплими словами побажань, збираючи  консервацію та продукти харчування, теплі речі, книги, які потім передаємо до лікарень, щоб мужні воїни не нудьгували й швидше одужували.

Зокрема, організована благодійна акція "Книга пораненому солдату", мета якої збір художньої літератури та передача книг в шпиталь, щоб наші захисники могли почитати цікаву книгу під час реабілітації. У рамках акції було зібрано більше 150 книг українських та зарубіжних авторів. Частина книг була надіслана в Маріупольський шпиталь, який зараз знаходиться в м. Кропивницький, а частинка книг від Петрівського ліцею була надіслана у шпиталь м. Дніпра.

Унікальним став флешмоб "Я вірю в силу України", метою якого було створення фонотеки українських сучасних пісень та запис їх на флешки. Поштовхом до нього стало прохання наших земляків-захисників профлешки з музикою, щоб можна було слухати (чи в автомобілі, чи на колонках) у хвилини відпочинку та піднімати настрій побратимам. Ми записали на флешки крім пісень, ще й привітання та слова вдячності українським воїнам. Потім флешки, які стали гарним подарунком до новорічно-різвяних свят, або надсилалися з посилками, або вручалися особисто мужнім героям.

Крім цього, волонтерська діяльність у нашому парламенті має багато інших форм, зокрема піклування про безпритульних тварин, надаючи їм притулок у холодну пору року та годуючи чимось смачненьким, адже хто як не ми буде піклуватися за братами нашими меншими?…

Також пріоритетом для наших школярів є доставка пакунків з продуктами харчування чи ліками, виконання завдань від людей похилого віку, звичайне спілкування за чашкою теплого чаю. Це вулиця з двостороннім рухом, оскільки старше покоління дарує нам цікаві історії та вдячність у відповідь. Ми усвідомлюємо важливість уваги та допомоги літнім людям.

Ці вчинки нагадують нам, наскільки важливо бути частиною волонтерського руху. Надаючи свій час та зусилля, ми можемо вносити позитивні зміни в світ навколо нас, робити його кращим і дарувати радість і надію тим, хто цього потребує. Запрошуємо всіх разом волонтерити, адже добрі справи - це просто і приносить велике задоволення. Наша волонтерська діяльність у парламенті - свідчення того, як разом ми можемо змінювати світ на краще.

Цитата

Жанна, парламент дітей Петрівської ТГ: хочу підтвердити слова Поліни. Дійсно, наш парламент має великий досвід волонтерської діяльності. На базі ЦДЮТ діє Координаційна рада волонтерських загонів. З громадською волонтерською організацією "Допоможемо воїнам Петрівщини" вже вдруге підписана Угода про співпрацю.

Цитата

Софія Коломієць, Парламент дітей Великосеверинівської громади

Дуже класні ви робите справи 👍 Можливо, запозичимо ваш досвід із флешками, дійсно крута ідея👏

Цитата

Аміна, Парламент дітей Суботцівської громади, все дуже добре

Цитата

Назар, парламент дітей Суботівської громади

Цитата

Валерія, Парламент дітей Субоцівської громади

Все дуже добре сплановано .

Цитата

Анжела,Парламент дітей Суботцівської громади

Цитата
Цитата з Гість від 27 Жовтня, 2023, 8:26 am

Софія Коломієць, Парламент дітей Великосеверинівської громади

Дуже класні ви робите справи 👍 Можливо, запозичимо ваш досвід із флешками, дійсно крута ідея👏

Дякуємо Вам за високу оцінку нашої праці 😉

Цитата
Цитата з Гість від 27 Жовтня, 2023, 10:46 am

Валерія, Парламент дітей Субоцівської громади

Все дуже добре сплановано .

Ми вдячні за Ваш відгук 😁

Цитата
Цитата з Гість від 27 Жовтня, 2023, 10:28 am

Аміна, Парламент дітей Суботцівської громади, все дуже добре

Щиро дякуємо! Ваша оцінка для нас - це стимул рухатися та розвиватися 😊


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.