Регіональна інтернет-конференція

Крок за кроком до перемоги!

Цитата

 

                                           «Крок за кроком до перемоги!»

Стеценко Владислава, голова ради

старшокласників Чечеліївської філії

Новостародубського ліцею Петрівської ТГ

 

Волонтерство – це діяльність, яка допомагає сформувати в собі особистість, зрозуміти наскільки важливо допомагати та наскільки круто це робити зі своїми однодумцями.

Нинішні події в Україні не залишають байдужими жодного українця, а особливо дітей. Війна прийшла неочікувана, перекреслила плани практично кожного українця. Увірвалася у багато сімей особистим горем. Змусила боятися. Діти розуміють, підтримують і хочуть бути корисними, як ніколи, для своєї держави.

Волонтерство – це зовсім не нове явище для нашого навчального закладу. Майже з перших днів повномасштабної російсько-української війни Чечеліївська школа  активно долучилась до волонтерської діяльності. Наш заступник з виховної роботи, викладач математики Філіпенко Інна Валеріївна стала керівником волонтерської команди «ЧВК». Її освітянський талант допоміг організувати вчителів, техпрацівників, односельців та учнів для роботи, яка так необхідна для підтримки захисників. Для цього об’єднались жителі кількох сіл Чечеліївка, Малинівка та Олександрівка.

Учні школи слідкують за подіями, які відбуваються на фронті нашої держави. Серед захисників є батьки, брати, дідусі наших школярів. Тому у закладі постійно проводяться благодійні заходи на підтримку воїнів. Зокрема неодноразово проводились благодійні ярмарки. Рада старшокласників ініціювала ці ярмарки, а учнівський та вчительський колективи долучились до цієї ініціативи: вдома, разом з батьками, готували смачні тістечка, пироги, іншу випічку, приносили яблука з власних садків та інші смаколики, а потім один в одного купували наготовлене. На виручені кошти придбали цукерки, печиво, каву, чай та предмети особистої гігієни для наших воїнів-захисників. Традиційно учні малювали малюнки, виготовляли обереги, писали вітальні листівки до свят воїнам - саме так виявляли свою підтримку та повагу. Адже кожен із нас розуміє, як важко нашим героям знаходитися далеко від своїх родин і друзів, як важко кожного дня переживати смертельні ризики та втрати побратимів. Подарунки передавали через волонтерську організацію «Допоможемо воїнам Петрівщини» та відправляли безпосередньо нашим воїнам через відділення «Нової пошти»

Коли ми отримали завдання від голови волонтерської організації Горністової Алли Павлівни плести килимочки, нам, молодшим волонтерам, дали завдання підготувати матеріал для роботи, а потім були перші спроби плетіння килимків. Всі працювали завзято, старались і виходило дуже гарно.

Улітку в Чечеліївку переїхали п’ять сімей  переселенців з смт. Велика Олександрівка Херсонської  області. Наші волонтери, і дорослі, і малі, з перших днів взяли їх під свою опіку. Допомагають, не чекають винагороди, а просто роблять добру справу, те, що підказує серце.

До нас у школу прийшла нова учениця-переселенка Товста Марія, яка навчається в 9 класі. Марія взяла участь у Всеукраїнській краєзнавчій конференції учнівської молоді «Діти і війни». Її робота «Ці очі бачили війну, та бачитимуть перемогу» - це перша спроба в новому середовищі разом з мамою та новим вчителем осмислити та розповісти про події російсько-української війни на невеличкій частині південної України.

Кожен з нас робить те, що в його силах, аби наблизити перемогу. Так, нашими волонтерами  кожна добра справа — це крок до Перемоги. Разом ми — сила!


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.