Регіональна інтернет-конференція

модель раціонального споживання

Цитата

"Юний еколог". Віннийцький ліцей №19

Тези Модель раціонального споживання

  1. Природні ресурси необоротно вичерпуються, що ставить під загрозу існування людства.
  2. Модель раціонального споживання спрямована на максимальну користь від споживання при збереженні природних ресурсів та зменшенні негативного впливу на екосистеми.
  3.  Ціль 12 сталого розвитку ООН передбачає перехід до раціональних моделей споживання і виробництва для збереження природних ресурсів.
  4. Основні аспекти раціонального споживання включають скорочення використання  пластикових виробів, енергії та води, використання відновлюваних джерел енергії, вибір екологічно чистих товарів та послуг, та участь у програмах переробки відходів.
  5. Ціль 12 сталого розвитку ООН передбачає поширення інформації про сталий розвиток серед населення.
  6. Роль спецкурсів у формуванні вміння здійснювати екологічний вибір, приймати рішення і компетентно діяти у побутових ситуаціях.
  7. Роль екологічної етики у вихованні моральних принципів для забезпечення гармонії відносин між людиною та природою.
  8.  Значення позакласної роботи у формуванні моделі раціонального споживання.
  9. Участь у заходах зі збору вторинної сировини та мета створення парку.

 

Література:

Пометун О., Пилипчатіна Л., Сущенко І.   Уроки для сталого розвитку : навчальний посібник для учнів 8-го класу загальноосвітніх шкіл. Вид. 2-ге. Випр. і доп. – Д. : «ЛІРА», 2013. 

Карамушка В., Пометун О., Пилипчатіна Л., Сущенко І. Посібник для учнів УРОКИ ДЛЯ СТІЙКОГО РОЗВИТКУ Курс за вибором для 9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.  – К.: Видавничий дім „Освіта” 2011

Етика відносин з природою: навчально-методичний посібник / О. Пруцакова, Н. Пустовіт, А. Логінова, Г. Тарасюк. − Кропивницький: Імекс-ЛТД, 2019. − 180 с.

 


До уваги незареєстрованих користувачів форуму – учасників інтернет-конференції! Просимо зазначати у ваших повідомленнях/коментарях свої призвище, ім’я та/або заклад освіти, який Ви представляєте.